banneri

tiistai 2. elokuuta 2016

Pasta bolognese melkein ja muita kuulumisia

Pari viikkoa on taas menty tukat putkella. Kesä on aktiivisin treenikausi ja koiralla on harrastuksia ja kisoja. On menty lähialueita ja muitakin läänejä ristiin rastiin. Kesä on ollut onnistunut myös tuloksellisesti. Lähes jokaisesta kisasta on saatu, mitä on menty hakemaan. Kirsikkana kakun päällä agilityn junnujen SMien 5 sija. 

Kisatunnelmia 
Päivitystahti on ollut todella onneton. Mulla ei ole ollut taas kunnolla toimivaa konetta. Muistikortin tyhjentämiseen joutuu avaamaan koneen. Tabletilla voi kirjoittaa tekstin valmiiksi, mutta ilman konetta ei kuvia saa kyytiin. Onhan mulla läppäreitä vaikka kuinka monta. Valitettavasti ne on kaikki todella vanhoja, enemmän tai vähemmän rikki ja käynnistyy jos käynnistyy. 

Eilen paloi käpy ja marssin giganttiin ostamaan uuden koneen. Mihinkään ei olisi ollut varaa, mutta ilmankaan ei pärjää. Tabletilla ei voi kirjoittaa mitään asiallista, esim. työhakemuksia. Ostin tarjouksesta parin sadan acerin. Ihan jees tämä on ja tekee sen, mitä pyytää. Windowsin kanssa en ole ollut tekemisissä noin 15 vuoteen, mutta ehkä tähän tottuu. 

Purin muistikortin ja rupesin kattomaan, mitä siellä on. Ihan kaikista kuvista ei muista enää, mitä on pataan päätynyt. Monesta kuvasta onneksi muistan. Hassua, miten maku palautuu heti. Monesta kuvasta myös muita kyseiseen päivään liittyviä tapahtumia. 

Tein jokunen päivä sitten ihan vaan pasta bolognesen. Minun versioni nähdessään italialaiset mammat varmasti kääntyisivät haudoissaan. Voin vakuuttaa mammoille, että oli hyvää, vaikka vähän sinnepäin tehty. Bolognese-kastike on helppo ja sen voi valmistaa nopeastikin. Ei voi epäonnistua ja kastike on hyvää nopeasti kiehautettuna, mutta paranee vaan haudutellessa. Jos on aikaa, kannattaa haudutella vähintään tunti miedolla lämmöllä. Mielellään pitempäänkin.

Itse liitän bolognesen pimeneviin sataisiin syysiltoinin. Lämpimään villahuopaan ja viinilasiin. En muista, olenko todellisuudessa koskaan tehnyt tätä syksyllä tai edes juonut viiniä aterialla. Maito ja Pepsi max toimii erinomaisesti myös!

Pasta bolognese

1 sipuli
muutama valkosipulin kynsi
400g jauhelihaa
1 tölkki tomaattimurskaa (kunnollista, esim. mutti)
tinjami, rosmariini, oragano, basilika
suola, pippuri
reilu tl sokeria
loraus punkkua, jos sattuu olemaan avattu pullo

Kuullota sipuli, paista jauheliha, kippaa tomaattimurska ja mausteet sekaan. Pitkään haudutellessa kannattaa lisätä vähän vettä tai lihalientä sekaan. Itselläni meni vähän turhan kuivaksi. Mukavampi syödä, kun on vähän enemmän nestettä mukana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...