banneri

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Jauhelihasoossia ja perunaa meksikolaisella vivahteella

Kevään ja kesän aikana on ollut hirveästi kaikkea tekemistä, kiirettä ja ihan puhdasta laiskuutta. Edellisestä postauksesta on jo hirveästi aikaa. Jotenkin kynnys kirjoittaa mitään nousee muka kauhean korkealle ja siirrän sen huomiseen. Haluaisin, mutta en yhtäkkiä osaakaan. Oikeastihan meille ei kuulu mitään. Kukaan ei ole kuollut, elukkamäärä ei ole lisinyt ja elämä on aika tasaista taaperrusta.

Kesä on aika kiireistä aikaa. Monet mun harrastuksista on pääosin vain kesälajeja. Erityisesti vesipelastusta voi treenata vain sulassa ja sen verran lämpimässä vedessä, että järveen pystyy puku päälläkään menemään.

Alunperin aamulla etsin ihan toistanreseptiä, Foodgawkerista tietysti. Kuten aina ennenkin, en tietystikään löytänyt etsimääni, mutta löysin kaikkea muuta kivaa. En ilmeisesti koskaan opi laittamaan ohjeita kirjanmerkkeihin, sillä tätä tapahtuu jatkuvasti. Törmäsin etsiessä meksikolaistyyppisen riisipadan ohjeeseen. Mulla on henkilökohtainen ongelma riisipohjaisten laatikoiden kanssa, mutta kastikkeesta tuli idea tähän jauhelihakastikkeeseen.

Mun mielestä lidlissä on joskus ollut hyvä valikoima säilykkeitä. Saattoi olla vain erheellinen mielikuva, kun en ole siellä viime vuosina hirveästi käynyt. Nyt sinne oli muutakin asiaa. En löytänyt kuin punaisia kidneypapuja, joten otin niitä. Ne sopi kyllä papusoossiin oikein hyvin.

En tiedä, syövätkö meksikaanot jauhelihakastiketta, mutta peruna on kotoisin etelä-amerikasta. Tämä seikka tekee sapuskasta autenttista. Sitä paitsi, kaikki mihin heittää papuja ja maissia, on automaattisesti meksikolaista.

Ruuan määrä pääsi vähän yllättämään. En tajunnut, miten hervoton määrä sapuskaa näistä aineista tulee. Pavut ja maissi on todella näppärä tapa vähentää lihan syöntiä ja ruuan lihapitoisuutta tai yksinkertaisesti saada ruoka riittämään isommalle porukalle. Normaalisti 400g lootasta tehty soossi riittää pariksi päiväksi. Tätä syön viikon, jos en pakasta.

Pistelin soossin perunoiden kanssa, koska tykkään niistä enemmän kuin riisistä tai pastasta. Minusta perunan koostumus ja maku sopi tähän oikein hyvin.

Jauheliha-papusoossi

1 sipuli
Muutama valkosipulin kynsi
400g jauhelihaa
Tölkki tai purkki papuja
Puolikas purkki maissia
Iso tetra paseerattua tomaattia
Suolaa
Pippuria
Savupaprikajauhetta
Paprikajauhetta
Kurkumaa

Pilko sipulit kuullottumaan ja kippaa perään jauheliha paistumaan. Mausta paistettu jauheliha todella runsaalla kädellä: suolaa, pippuria, savupaprikajauhetta, kurkumaa, paprikajauhetta. Lisää huuhdotut pavut, maissit ja paseerattu tomaatti. Olisin lisännyt vielä hieman lihalientä kastikkeen notkistamiseksi, mutta kasarista tuli laidat vastaan.



4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Yritän aktivoitua, kun aikaakin taas on :)

      Poista
  2. No jopas on herkullisen näköistä ruokaa. Itselle tuli jo vesikielelle kun mietin tuohon riisin ja korianterin kylkeen, nam :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...