banneri

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Jauhelihaperunasoselaatikkoa

Torstaina heitin uuniin jauhelihaperunasoselaatikon ja sitä riittää vielä tällekin päivälle. Se on lapsuuden suosikkeja ja jonkunlaista lohturuokaakin. Sitä syötiin aina, kun oli flunssa ja kurkkukipeä. Helppoahan sen nieleminen on. Tästä voimain ponnistuksesta ei ole kuvaa. Yhden otin ja se oli tärähtänyt ja kauhea. Tein sen jopa mummon muussista, kun sellainen mulle annettiin.

Maailman yksinkertaisinta arkiruokaa, erityisesti jos oikaisee vielä pottumuussien teossa ja käyttää mummon muussia. En tykkää jauhemuussin mausta, mutta tähän lootaan sopii kuin nenä päähän. Paketin ohjetta ei kannata noudattaa, jos muussi tulee laatikkoon. Mä laitoin melkein litran maitoa kahta jauhepussia kohden. Muussi saa olla melko löysää. Uunissa haihtuu nestettä kuitenkin.

Jauhelihaperunasoselaatikko

Paista jauheliha ja mausta runsaalla kädellä. Tee muussi joko perunoista tai jauheesta. Sekoita aineet keskenään vuokaan ja paista 175 asteessa, kunnes pinnalla on kaunis väri tai meinaat kuolla uunin viereen nälkään.

Ruuan ja päiväunien jälkeen kirmasin taas hallille ja heti koiran lähdettämisen jälkeen törmäsin maailman söpöimpään Armakseen. Nyt väitän, että roikale tunnisti oikeasti, kun lähti varsin pontevasti tulemaan ja ehti olemaan eka koira, joka törkkää tassun jäljet uuteen takkiin! Samalle illalle sattui muitakin tassuja, mutta jonkun pitää olla eka!

Kevät on edennyt mukavaa vauhtia. Pururata oli pitkältä matkalta jo täysin sula. Varjoisissa paikoissa oli todella liukasta ja useamman sentin jää vielä. Lumien sulaessa metsistä löytyy taas uutta roskaa ja ryönää. En ymmärrä, miksei jätteitä voi viedä kaatopaikalle vaan ne dumbataan luontoon. Huomattavasti mielummin maksan pari kymppiä, että voin hommautua tavaroistani eroon päiväsaikaan, eikä tarvii yön pimeydessä ettiä paikkaa, johon heittäis.

Tänään löytyi tällainen lenkin ekalta suoralta

1 kommentti:

  1. Luulen, että olit taas treenien paras palkkio. Kyllä, jonkun pitää olla eka sotkija!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...