banneri

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Vegis

Olen tämän vegaanihaasteen ajan seurannut paria asiaan liittyvää facebook-ryhmää satunnaisesti. Nyt on muotia vihikset. Eli eineslihapiirakan kasvisversio. Siinä missä perinteisiä lihiksiä saa eurolla koko paketin eli 4, vihikset myydään yksittäispakattuina. Tätä uppopaistettua ylihinnoiteltua taikinamönttiä ei saa arvostella ja siihen suhtaudutaan kuin uskonnollisen joukkohurmoksen vallassa. Ostin yhden ja ihmettelen todella einekseen liittyvää massailmiötä.

Ajatuksena kuitenkin ihan mielenkiintoinen. Eihän mikään uppopaistettu voi olla edes pahaa? Peltilihapiirakka suoraan 80-luvulta oli syksyllä muotia, joten mennään sen hengessä. Ajatuksessa oli pari ongelmaa. Pelkään kuumaa rasvaa ja en ole koskaan edes paistanut munkkeja. Olen vain katsonut vieressä. Mitä käytetylle öljylle sitten tehdään? Viemäriin ei saa kaataa ja ei mulla ole roskikseen menevää purkkia. Ei kai uppopaisto voi niin vaikeaa olla?

Sain tähän upotettua kauramaidon loput, vähän lisäsin vettä. Ohjeessa oletetaan, että maitoa on riittävästi.


Huomattavasti paremmat soijarouhepiirakat eli vegikset

Taikina
3 dl kasvismaitoa
Suolaa
Sokeria
Vähän kuivahiivaa
Vehnäjauhoja

Täyte
1 dl soijarouhetta
2 dl vettä
Sipuli
Pari valkosipulin kynttä
Soijakastiketta
Paprikajauhett
Savupaprikajauhetta
Pippuria
Chiliä

Reilusti öljyä paistamiseen

Tee taikina kohoamaan. Ainekset sekaisin ja koneella vaivaus. Käytännössä munaton suolainen munkkitaikina. Jauhoja sen verran, että irtoaa käsistä.

Turvota soijarouhe vedessä ja lisää kiehuvaan veteen reilusti mausteita ja soijakastiketta. Kuullota sipulit ja lisää soijarouhe. Anna ylimääräisen veden kiehua pois ja mausta kunnolla.

Jaa taikina 8 osaan ja taputtele ohueksi. Lapa täytettä taikinalle, taita ja puristele huolellisesti kiinni. Paista kuumassa öljyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...