banneri

lauantai 2. tammikuuta 2016

Vegaanihaaste

Olen ollut suurimman osan elämästäni kasvissyöjä ja opiskeluaikoina pari vuotta vegaani. Täyskasvissyöjäksi tuskin enää palaan. Reilu 15 vuotta sitten vegaanina olo oli kovin vaivalloista. Yksi syy oli olematon kyky ja viitseliäisyys laittaa mitään ruokaa. Toisena inhosin kaikkien soijatuotteiden makua. 

Nythän tilanne on täysin toinen puhtaasti kasviperäisten ruoka-aineiden saatavuuden kanssa. Valikoimaa on runsaasti ja peruselintarvikkeita ei tarvitse erikseen etsiä pienistä eko(hippi)kaupoista.

Törmäsin instagramissa vegaanihaasteeseen ja silmän räpäyksessä päätin osallistua. Tämmöselle jahkaajalle noin nopea päätös on käsittämätön, mutta joskus voi yllättää itsensäkin. Ajattelin projektin mahdollisuutena tutustua sellaisiin elintarvikkeisiin, joihin en normaalisti kaupassa tartu.

Sen verran aion oikaista, etten ala miettimään lisäaineluetteloita. Jos sisällöstä ei löydy selvästi eläinperäisiä raaka-aineita, silloin niitä ei ole. Jääkaapissa on avattu margariini ja aion syödä sen pois, sisälsipä se mitä hyvänsä. En ole katsonut. Kuukautta ei säily kuitenkaan ja roskiin en viitsi heittää.

Ensimmäiset pari päivää on sujunut varsin helposti. Eilen en syönyt kuin pari leipää ja tänään on vielä aamupalakin syömättä. Kauppaan pitäisi lähteä. Joululomalta hetki sitten kotiuduin ja kaapeissa on pari itänyttä perunaa.

Ettei projekti mahdottoman vaikeaksi osoittautuisi, ilmoittautumisen yhteydessä sain valita itselleni tutorin neuvomaan ja vastaamaan kysymyksiin. Matleenalta olen jo saanut paljon vinkkejä ja linkkejä. Täytyy vaan ottaa silmä käteen ja ruveta tutustumaan. Jossain laatikossa on vegaanin kasviskeittokirjakin. Luovan arkistointitapani seurauksena sijainti ei ole ihan tuoreessa muistissa.

Tammikuussa siis tarjolla vain vegaanisia reseptejä. Kaikkea kivaa en ehdi kuukaudessa syödä, joten eiköhän projekti jossain muodossa jatku varsinaisen haasten jälkeenkin.

Porkkanoita

6 kommenttia:

 1. odotan innolla tulevia ruokia ohjeineen ! t: vl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka ohje on kuvia vaille. Sais huushollin järjestykseen, vois räpsäistä vuoden huonoimman ruokakuvan heti kärkeen. Mikrossa lämmitetty eilinen ei ole erityisen kuvauksellista :D Oli eilen niin nälkä, ettei ehtinyt.

   Poista
 2. Tsemppiä haasteeseen! Mä olin opiskeluaikana oleellisesti kasvissyöjä, nykyään lihaa tulee syötyä useana päivänä viikossa mutta lähes pelkästään sellaista, jonka alkuperä on tarkkaan tiedossa. Vegaanius olisi älyttömän vaikea koska tykkään erilaisista maitotuotteista niiiiiin paljon.
  Armas kysyy, että saako pienelle mustalle tarjota maksamakkaraa tammikuussa vai osallistuuko sekin haasteeseen?

  VastaaPoista
 3. Saa pienelle mustalle tarjota! Karvaiset toverit eivät osallistu haasteeseen.

  VastaaPoista
 4. Hienoa kun osallistut haasteeseen! Itsekin olen siitä erityisen innoisssani, koska osallistun ensimmäistä kertaa tuutorina. Jään odottelemaan millaisia reseptejä keksit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä apinoin valmiita vaihtaen raaka-aineet kaapista tai prismasta löytyviksi. Mutta eihän se väärin ole :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...