banneri

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Pähkinäinen mustakaali-pinaatti-pasta

Eilen ennen kauppaan lähtöä olin valinnut reseptin ja toin kaupasta jotain muuta. Silmiin ei sattunut lehtikaalia. Ostin mustakaalia, joka oli uusi tuttavuus. Kaali kuin kaali, ei kai niin tarkkaa voi olla. Mustakaali oli oikein miellyttävä uusi tuttavuus.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan pastalle piti tulla juustokastiketta muistuttava soossi. Tähän tarkoitukseen olisin kaivannut ravintohiivahiutaleita. Niitä ei prismasta saa, joten silloin niitä ei tarvita. 

Cashew-pähkinöitä hyllystä löytyi monessa pussissa ja useammalta merkiltä. Ne oli niin pirun kalliita etten raskinut ostaa. Maapähkinöitä sai vitosella kilo, joten otin niitä. En tajua, miten voi olla niin kalliita. 

Noudatin vähän ohjettakin. Ohjeessa oli mantelimaitoa ja ostin sitä. Otin myös ohjeessa mainittua pinaattia ja pakastettuja herneitä. Mantelimaitokin on uusi tuttavuus. Oisin voinut juoda sellaisenaan, ei lainkaan pahaa.

Aloittaessa ei ollut hirveästi käsitystä, voiko noista aineista saada syötävää ruokaa. Lopputulos oli oikein maukas ja erityisesti täyttävä. Pienestä kulhosta vatsa täyttyi ja silmät painui kiinni. Täyden mahan vieressä oli mukava köllöttää. Nälkä oli niin hirmuinen etten jäänyt kameran kanssa tähtäilemään. Suoraan hellalta ruoka oli huomattavasti herkullisemman näköistä. Yö jääkaapissa oli imeyttänyt manteliamaidon pastaan ja jäljelle jäi maitopähkinämuru. Lämmitettynä oli jopa parempaa kuin eilen suoraan kattilasta. Kuva ei tee oikeutta maulle, mutta tulipahan heti otettua varteenotettava ehdokas vuoden huonoin ruokakuva -kategoriaan.Pähkinäinen mustakaali-pinaatti-pasta

Pastaa
Puoli punttia mustakaalia
Puoli pussia pakastepinaattia
Puoli pussia pakasteherneitä
Sipuli
Pari valkosipulinkynttä
Öljyä
Suolaa
Pippuria
3 dl mantelimaitoa
2 dl maapähkinöitä

Pistä pasta kiehumaan. Pistä maapähkinät ja mantelimaito blenderiin tai muuhun tuhomasiinaan. Täräytä tohjoksi.

Pilko sipulit ja laita öljyyn kuullottumaan. Pilko mustakaali ja heitä sipulien kaveriksi. Lehtiruodit voi ottaa halutessaan pois, mutta ei ne hampaissa häirinnyt. Lisää jäiset pinaatit ja herneet sekaan, anna sulaa maltillisella lämmöllä. Lisää pähkinä-maito-seos, suola ja pippuri. Anna poreilla pastan kypsymiseen asti.


1 kommentti:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Täytyykin kokeilla joskus. Eipä ole tuo mustakaali minullekaan tuttu.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...