banneri

torstai 21. tammikuuta 2016

Maidoton ja munaton pannukakku

Illalla oli ihan järjetön himo jotain sokerista herkkua ja maistui myös aamupalaksi. Karkkia, leivoksia, ihan mitä tahansa. Kauppaan ei viitsi pakkaseen lähteä ja kaapit on täysin tyhjät. Yleensä tässä tilanteessa teen pannaria. Mitenkäs se vegaanisena onnistuu? Googlella Chocochilin ohjeeseen ja yllätyksekseni kaikki aineet sattui löytymään. Soijamaito oli raakana ihan niin oudon makuista kuin muistinkin ja soijajugurtti sellaisenaan aivan kamalaa. Onneksi niistä saa muiden aineiden kanssa ihan ok pannaria.

Alkeperäiseen ohjeeseen verrattuna tästä puuttuu leivinjauhe. Sitä ei sattunut olemaan, ja ihan hyvää tuli ilmankin. Uunista oton jälkeen pitää malttaa mielensä ja antaa jäähtyä rauhassa. Rakenne tiivistyy jäähtyessä vähän ja ei repeä.

Tavallinen versio maistuu minun suussa paremmalle, mutta kyllä tätä vegaanille tai maito- ja muna-allergikolle kehtaa tarjota. Mä en pidä soijamaidon ja -jugurtin tuoksusta ja se tuntuu. Se ei kylläkään maistu tässä.

Terveellinen aamupala vattuhillolla

Vegaaninen pannari

1 litra soijamaitoa
1 dl maustamatonta soijajugurttia
5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
Suolaa
Sinistä keijua

Sekoita aineet paitsi keiju. Kippaa taikina leivinpaperin päälle pellille ja ripottele keiju nokareita taikinan joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...