banneri

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Herkuin siemennäkkäriLaiska sunnuntai kului Tour de Skin päätösetappia katsellessa. On ne norjalaiset vaan kovia ja ylivoimaisia. Suomalaisnaiset selvisivät urakastaan kunnialla.

Tämän päivän suurin saavutus oli ehdottomasti liesituulettimen lampun vaihto. Olen lykännyt asiaa jo viikkoja. Suoja on yhdellä ruuvilla kiinni. Tehtävä ei ole vaikea, mutta sitäkin hankalampi. Uuteen halogeeniin ei saa koskea paljain käsin ja hanskat kädessä sormet ei meinaa mahtua pyörittämään lamppua paikalleen. Nyt se on tehty ja keittiössä näkee taas jotain.

Syksyllä söin kaverin illanistujaisissa tajuttoman hyvää siemennäkkäriä. Moneen kertaa pitönyt selvittää, kuka sen toi ja miten teki. Se oli niin hyvää, ettei tarvitse päälleen mitään. Kuppi teetä ja kupillinen kuivaa näkkäriä. 

Sain ohjeen ja kokeilemaan. Alkuperäinen on jostain. Saamani ohje löytyy täältä. En tiedä, onko maissijauhojen kyvyssä imea nestettä aivan valtavia eroja. Minun taikinani ei linkin ohjeella muistuttanut tippaakaan taikinaa vaan puuroa. Maissijauhopussin kyljessä oli ohje toiseen näkkäriin ja siinäkin ohjeessa maissijauhon ja nesteen suhde oli sama. Lisäsin kuiva-aineiden määrän 1,5 kertaiseksi ja sain paksumman taikinan aikaiseksi. Ei ole tietoa, millainen alkuperäinen taikina on ollut koostumukseltaan. Noilla muutoksin näkkärit onnistui erinomaisen hyvin. 

Tuskallisia hetkiä odottaa, että jäähtyy.

Siemennäkkäri

3 dl maissijauhoja
2 dl auringonkukan siemeniä
1 dl seesamin siemeniä
1 dl pellavan siemeniä
1 dl kurpitsan siemeniä
2,5 dl vettä
0,5 dl öljyä
suolaa

Sekoita kuivat aineet keskekään ja lisää kiehuva vesi ja öljy. Levitä pellille. Helpoin levittää kippaamalla leivinpaperille, toinen paperi päälle ja painelee papereiden välissä ohueksi.

Paista 150 asteessa 45-60 minuuttia. Ei saa päästää ruskistumaan kovin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...