banneri

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Possun kylkeä kahdesti mielen muuttaen

Muutamaan päivään ei ole kotona tarvinnut tai ehtinyt juuri kokkailla. Hyvin ja runsaasti on silti syöty ja varsinkin parit pikkujoulut on taanneet ylensyönnit. Viikonloppuna istuttiin iltaa tyttöjen kanssa nyyttäriperiaatteella. Vein mennessäni Mallaspullalta peräisin olevaa kreolilaista perunasalaattia, jota maistelin ensimmäisen kerran Campamiitissä. Sen jälkeen kaikki kaverit ovat päässeet tätä helppoa herkkua maistamaan. Tänään syötiin ihan perinteiset laatikot, kinkut ja salaatit koiraseuran pikkujouluissa. Yhden pastan värkkäsin sunnuntaina. Meni vatsan täytteeksi, mutta lopputulos oli ylikeitettyä liian chilistä mössöä.

Tänään oli siivouspäivä ja olisi ollut aikaa haudutella läskin palaa uunissa. Alunperin nappasin possun kylkipalan lihatiskistä koiralle. Pari euroa kilosta lihaisaa läskiä on halvempaa kuin eläinkaupassa. Minä en todellakaan ole silavan ystävä. Otin palan sulamaan illalla ja tulin aamulla toisiin ajatuksiin. Kokeillaan, mitä tästä syntyy. Kelpaa koiralle kypsänäkin, jos en lopputulosta haluakaan itse syödä.

Kävin lenkittämässä aamulla yhden koiran ja juttusille tuli keski-ikäinen nainen. Kertoi varanneensa koiranpennun ja yhtämatkaa tarpoessa hetken kuvittelin, että haluaa kysellä koiranpennuista tai purkaa täpinää, mikä pennun odotukseen liittyy. Kertoili rodusta (pieni valkoinen) ja että on menossa ostamaan petiä ja pantaa. Kuulosti vielä herttaiselta ja höpsähtäneeltä.

Hetken päästä pääsi vauhtiin ja alkoi selittämään, mitä kaikkea koira ei saa tehdä. Aloitti perinteisistä ei saa tulla sänkyyn ja sohvalle, joka on tietysti jokaisen oma asia. Sen jälkeen päästiin jo omituisille raiteille. Ei saa kulkea ovista ensin, ulkona saa haistella vain luvalla, huomiota saa vain omistajan aloitteesta, ei saa leikkiä vetoleikkejä, ei saa tehdä sitä, eikä tätä.

Koitin sanoa, että tuollainen pompottaminen on ihan turhaa, eikä opeta koiralle yhtään mitään. Nainen oli varma asiastaan, kun joku sukulainen oli neuvonut ottamaan heti luulot pois. Ei siihen mikään järkipuhe tehonnut ja tuli paha mieli pienen pentuparan puolesta.

Tuli niin paha mieli, että kotiin tullessa muutin mieleni uudestaan ja pilkoin kyljestä 2/3 annoksiin ja nakkasin takaisin pakastimeen. Kyllä minun rakkaat koirat saa syödä rasvaisen kyljen, nukkua sängyssä, kulkea asunnossa kuin haluavat ja nuuskia kaikki puskat, jos ei ole kiire. Annoin isot palat molemmille vain siksi, että nuo on niin kivoja. Ei noi mitään turhaa äkseerausta tarvitse. Ei saa syödä tavaroita, varastaa, haukkua tai hillua hihnassa. Nuo riittää oikein hyvin arkielämässä. Muilla tempuilla saa pölynkerääjiä hyllyihin.

Itselleni keitin kaurapuuroa. Sekin oli ihan hyvää.


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Rakkaudella ruokitun sinäkin tapasit ja ihan kiva koira siitä tuli. Lihava, mutta voin minäkin peiliin katsoa.

   Poista
 2. No johan oli tädillä ennakkosuunnitelmat. Sukulainen oli ilmeisesti paasannut jotain johtajuusasiaa. Pentuparka (ei Armaskaan tosin saisi tulla sänkyyn). Ihana O! Meillä muuten syötiin possua eilen kaikki kolme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin aikoinaan tän johtajuusideologian isän luennolla ja se muistutti lähinnä herätyskokousta. Edesmenneellä oli tämän saman tyypin mukaan paha johtajuusongelma ja oli käynyt klinikallakin kun puree yllättäen. Mun mielestä se oli arka ja pelokas. Taisin olla 4. koti 3,5 vuotiaalle koiralle. Ihan kiva koira se oli seuraavat 7 vuotta, kun ymmärsi sen olevan arka kaikkea kohtaan.

   Oli johtajuusluennosta sen verran apua, että arka reppana oppi nopeesti, että minä hyökkään kaikkia ihmisiä ja koiria vastaan ja esitän hullua... Ei tarvii riehua, kun hihnan pää hoitaa sen puolen.

   Poista
 3. Voi pentu parkaa. Mihin se koiran rakastaminen oli unohtunut pienen valkoisen pennun käyttöohjeista?
  Rapsutellaan koiriamme :) Just M:n kanssa juteltiin, että voisi koira paskempaankin paikkaan joutua kuin meidän huusholliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa pieni valkoinen olisi niin söpö, että saa tehdä melkein mitä vaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...