banneri

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Sloppy Joe -burgerit ja maalaisranut

Aamulla oli reilu sentti lumehkoa. Se on juuri riittävä määrä yltämään lenkkarin sauman yläpuolelle ja kastelemaan sukat. Loska on syksyn raskainta aikaa. Pimeää, märkää ja kurjaa. Heti helpottaa, kun lumi pysyy maassa ja on reilusti valoisampaa. Viikolla säätiedotus lupasi sunnuntaille lunta, mutta tällä kertaa ennuste ei ihan tärpännyt.

Pari viikkoa sitten etsin jotain ihan muuta ja törmäsin Sloppy Joe -burgereihin. Ilmeisesti nämä edustaa samaa retroa amerikkalaisille kuin pellille tehty lihapiirakka suomalaiselle. Helppoja ja hyviähän nämä toki on. Variaatioita riittää jokaiseen makuun ja jokainen kasatkoon omansa. Ehdotin näitä lapsen kaverisynttäreiden kanssa tuskailevalle kaverillekin.

Viime viikolla näitä siis syötiin ystävän lapsen synttäreillä. Tänään kaverin kanssa meillä. Yksinkertaisena ja nopeana appeena sopii niin lapsikesteille ehkäisemään holtitonta sokerihumalaa kuin aikuisemmallekin sunnuntain brunssille liiallisen punaviinin aiheuttamaan nälkään.

Jauhelihakastike kannattaa jättää melkoisen kosteaksi. Sämpylä imee ylimääräiset nesteet. Liian kuiva sotkee enemmän rinnuksia ja ei pysy sämpylän välissä. Melko varmasti rinnuksilta jotain löytyy, joten kannattaa miettiä, tarjotako ihan ekoilla treffeillä.

Hampparisämpylöille löytyy miljoona erinomaista ohjetta. Tällä kertaa käytettiin synttäreiltä ylijääneet valmissämpylät.


Burgereihin voi pistää mielensä mukaan aineksia. Pihvin virkaa toimittaa paksu jauhelihasoossi. Tänään käytimme lisäksi cheddaria, tomaattia ja sipulia.

Rapeat maalaisranskalaiset valmistuu nopeasti. Perunat voi jättää kuorimatta ja siivuttaa huolellisesti pestyinä. Minä kuorin aina. Ohuimmat vähän kärähti. Peruna siivut pakastepussiin ja lisätään öljyä ja mausteet. Pussissa on helppo levittää öljy ja mausteet ihan ravistamalla. Levitetään pellille, paistetaan 225 asteessa kypsiksi.


7 kommenttia:

 1. Lunta saisi kyllä vähitellen tulla. Ei olisi niin pimeää ja kuraista.
  Nimimerkki "imuroin 1-2 kertaa päivässä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupakkanen passais oikein hyvin. Viitsis pestä lattiat kunnolla ja edes muutamana päivänä ei rapisis hiekka varpaissa.

   Poista
 2. Älkää suuttuko, mutta minulle kelpaisi lumettomuus helmikuun ekaan päivään asti, sitten voisi tulla puoli metriä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään metriä kaipaa. Sen verran, ettei olis pimeetä ja sen verran kylmää, ettei lenkkarit kastu. 5 senttiä olis riittävästi.

   Poista
  2. Joo, pikkupakkanen ja vähän lunta, se kyllä on kivaa :) Valoisuuden takia etenkin.

   Poista
 3. Onpa herkun näköinen annos. :) Kyllä se lumipeite sieltä vielä tulee, ennenmmin tai myöhemmin, mielummin sais kyllä tulla ennemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi lumi on keski-suomeen tullut, joten eiköhän se tänäkin vuonna tule.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...