banneri

perjantai 6. marraskuuta 2015

Pyrkimyksiä

Pääsykokeet on käyty ja tiedän jo tässä vaiheessa, etten kuulu valittavien joukkoon. Ensin oli matematiikan koe ja toisena ryhmähaastattelu. Molemmat meni todella hyvin, mutta ylivertaisia vastaan on vaikea realistisesti kilpailla muutamasta aloituspaikasta.

Matikan koe ei ollut ihan helppo. 15 vuotta sitten olisin laskenut tehtävät suit sait ongelmitta. Nyt piti oikeasti miettiä. Sain kaikki tehtävät laskettua ja yhtä lukuunottamatta olen aivan varma vastausten oikeellisuudesta. Valitettavasti tämä ei riitä.

Haastattelukin meni hyvin. Tilaisuus oli oikein mukava ja varmasti ryhmästä kaikki olisivat erinomaisia valintoja. Haastatteluryhmiä on kuitenkin yli 10 ja edes omassa ryhmässäni tuskin olen kärkipäässä. Aakkosjärjestyksessä muodostetussa ryhmässä oli 4 alan ammatillista opettajaa, 2 valmiiksi alalla olevaa, minä ja nuori poika. En usko, että kaikki ammattipohjalla hakeneet ja tutkinnon tarvitsevat ovat aakkosissa peräkkäin. 180 kokeeseen saapuneen hakijan joukosta valitaan 20, joten mahdollisuudet on käytännössä olemattomat.

Harmittaa, mutta ei voi mitään. 


2 kommenttia:

 1. Hitsi. Pidän kuitenkin vielä peukkuja pystyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään menetettävää ei ainakaan enää ole.

   Hävettää myöntää, että pisimpään tuusasin trigonometrian kanssa... Yhden korkolaskun kanssa meinasin jo lukiessa pillahtaa itkuun, kun n-potenssi piti ratkaista. Se meni ihan kivasti paperillakin ilman laskinta... Vastauksen täytyi olla oikein, koska tuloksena oli sievä kokonaisluku.

   Miten voi sinit ja cosinit olla ihmisellä näin pahasti hukassa. Tuusasin ja tuusasin. Laskin vaikeimman kautta ja tuloksen saadessani tajusin, että oishan ton voinut laskee helpommankin kautta... Mieleen palas kuitenkin ja muiden tietojen perusteella oli helppo suorittaa tarkastuslaskenta.

   Jos kaikki muut on ryssineet matikan osuuden, mulla voi olla toivoa. Harmi, ettei se ole kovinkaan todennäköistä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...