banneri

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

MunaEggsPress

Kuvan kanat eivät ole tuottajan kotkottajia
Kaverilta kuulin pari viikkoa takaperin MunaEggsPressin kiertävästä autosta. Auto kiertää pitkin Suomea ja toimittaa ulkoilevien kanojen munia. Henk.koht. en ole niinkään kiinnostunut, onko käyttämäni munat luomua ja tietyllä tavalla ruokittuja. Enemmän pistän painoarvoa munivien kanojen elinolosuhteille. Mielelläni maksan olosuhteista hiukan enemmän kuin seilaan marketin munahyllyllä miettimässä, mikä on todellisuus erilaisin nimin markkinoiduilla munilla.

Hintakaan ei mielestäni ole paha 7e/30 kpl. Munat tilataan tuottajalta etukäteen ja valitaan noutopaikka. Maksu käteisellä ja mielellään tasaraha. Munat toimitetaan 30 kpl pahvikennoon ladottuna, joten polkupyörällä niitä ei kannata hakea. Pahvikennot voi palauttaa autolle uudelleen käytettäväksi.

Homma toimii facebookissa. Ajoreitit ja aikataulut julkaistaan MunaEggsPressin ryhmissä. Kunkin reitin omaan ryhmään aukeaa tilauskaavake, josta munat tilataan. Vaatii vähän vaivan näköä seurailla ryhmiä, sillä kaikki ryhmien julkaisut ei ainanaan itselläni pomppaa uutisvirtaan.

Yleiseen Vaahteramäen MunaEggsPress-ryhmä löytyy tästä linkistä. Tiedostoista löytyy linkit alueellisiin ryhmiin, aikatauluja, ohjeita ja taisi siellä olla reseptejäkin.

Omat munani tilasin kaverin kanssa puoliksi. Käytän munia sen verran vähän, että 30 kpl tuntui vähän liioittelulta. 15 on oikein sopiva määrä minulle. Sain ne vielä kaverin kotiin toimittamana.

Kommenteista päätellen asiakkaat on löytäneet muna-autot todella hyvin ja saapumisaikaan jonot on olleet pitkät. Nouto on ryysiksestä huolimatta nopeaa. Aikataulun mukaan auto pysähtyy esim. minua lähimpänä olevalla pysähdyspaikalla 10 minuuttia ja jakaa lastinsa siinä ajassa. Pitkän jonotusajan pelossa kenenkään ei tarvitse jättää tilaamatta.

Minä en huomaa munalaaduissa mitään eroa muutenkaan, mutta laadussa ei ainakaan ole mitään moittimistakaan. Kaverit on kehuneet hyvälaatuisiksi, joten uskokaamme niitä.

Vuoden viimeisen kierroksen aikataulut on julkaistu. Etsi lähin pysähdyspaikka ja nouda sinäkin loppuvuoden munasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...