banneri

torstai 12. marraskuuta 2015

Goulasch de pork


Menin kauppaan ostamaan silakkafileitä, mutta poistuin possun lavan kanssa. Palokan cittarissa oli lapaa 1,5e/kg. Eihän siihen voinut olla tarttumatta! Aikani pyörin kaupassa miettimässä, mitä possulle tekisin ja päädyin gulassiin. Nyhtöpossukkaan on taas kiintiö täynnä vähäksi aikaa ja en osaa lavalle muuta tehdä kuin hauduttaa sen uunissa.

Google tiesi kertoa, että perinteinen gulassi valmistetaan naudan lihasta ja wikipedia arpoi possuversiolle nimeksi goulasch de pork. Samaa settiä kaikki, mutta kuulostaahan jälkimmäinen huomattavasti fiinimmältä.

Nahkaa ja läskin roippeita siivotessa havaitsin kaikki veitset tylsiksi. Äärimmäisen harvoin käsittelen raakaa lihaa veitsen kanssa ja olen siinä puuhassa hiukan kokematon. Kaikki sormet on tallella ja liha tuli pilkottua. Tyylipisteitä kai ei jaeta.

Ruokana gulassi on todella oiva arkisapuska. Ainekset pilkkoo muutamassa minuutissa. Ottaa aikaa vain uunissa, mutta paranee lämmittäessä. Ei tällä viideltä nälkäisiä lapsia töiden jälkeen ruoki, mutta seuraavaksi päiväksi valmistuu itsestään, on edullista ja varsin terveellistäkin. Ruuassa ei ole kuin puhdasta lihaa, kasviksia, vettä ja mausteet. Ei tämä kovin epäterveellistä voi olla, vaikka noudattaisi mitä ruokavalioo. Sapuska on myös gluteeniton ja laktoositon. Ei kelpaa kasvissyöjälle, mutta suurimmalle osalle muita tyypillisiä ruokarajoitteita.

Pistin pilkotut lihat veteen, hiukan suolaa ja pippuria ja uuniin lämmittelemään. Sielläpä ne sitten oli. Ajasta ei tietoa. Ehdin käyttää koiran lenkillä, imuroida ja roikkua netissä. Lihat meni ylikypsiksi ja se oli tarkoitukseni.

Toimeutuessani pilkoin porkkanat, perunat, sipulit ja paprikan lihan sekaan. Mausteeksi tomaattipyrettä, paprikajauhetta, kuminaa. Suolaa ja pippuria ei tarvinnut lisätä.

Lihapala maksoi hiukan yli pari euroa (puolet meni pakkaseen), pari porkkanaa ja muutama peruna toisen euron. Paprikan kilohinta hiukan kirpaisi, vaikka yhden punaisen sai 50 sentillä. Sipulit olin ostanut jo aikaisemmin. Sapuskaa tuli ämpärillinen n. 3 eurolla.

Possugulassi

800g possun lapaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
4 perunaa
Punainen paprika
Vettä
Pieni purkki tomaattipyrettä
Suolaa
Pippuria
Paprikajauhetta
Kuminaa

1 kommentti:

  1. Hyvältä kuulostaa! Mutta on sulla pienet ämpärit ;-)
    Mä kanssa yritän aina tehdä isoja annoksia, ettei tarttis joka päivä olla kauhan varressa. Viime aikoina sekään kyllä enää ole toiminut, kun urheilevat nuoret kollit syövät niin paljon. Mulla ei oo niin isoja kattiloita (vielä), että vois kerralla tehdä ämpärillisen :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...