banneri

lauantai 14. marraskuuta 2015

Chorizo-jauheliha-pata

Pimeimpään vuoden aikaan tulee keitto- ja patavaihe. Mausteinen liemi lämmittää huomattavasti paremmin kuin perunamuussi ja pasta. Luultavasti kyse on henkimaailman asioista, mutta ei se mitään.

Tämäkin pata on superhelppo ja hellan edessä ei mene varttia pitempään. Pavut on hyvin proteiinipitoisia ja ei maksa käytännössä mitään. Pavuilla on helppo jatkaa ruokaa ja niillä saa mistä tahansa ruokaisan.

Tällä kertaa käytin tölkkipapuja. Pavut oli pakastimesta loppu ja seuraava satsi keittämättä. Mä inhoan huonolta ketsupilta maistuvaa tomaattikastiketta, jossa pavut on säilötty. Kastikkeen voi huuhdella pavuista lävikössä. Maku ei jää kummittelemaan.

Chorizo-jauheliha-pata

400g jauhelihaa
Pari sipulia
Muutama valkosipulin kynsi
Tölkki tomaattimurskaa
Tölkki papuja
Reilu pätkä chorizoa
Reilu desi raakaa pitkäjyväistä riisiä
Pannun pesuvesi
Suolaa
Pippuria
Paprikajauhetta
Ruohosipulia

Kuullota sipulit, paista jauheliha ja mausta. Paista chorizon palat.

Laita uunivuokaan tomaattimurska, pestyt pavut, riisit, jauheliha ja chorizot. Kypsyvä riisi tarvitsee nestettä. Pannusta saa viimeiset aromit ruokaan, kun lisää nesteeksi pannun huuhteluveden.

Pistä uunin ja syö, kun riisit on kypsiä. Puolisen tuntia ja parisataa astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...