banneri

tiistai 3. marraskuuta 2015

Burek

Tämä keittiökokeilu on jo melkein kahden kuukauden takaa. Jäi silloin postaamatta ja pitkään luulin hukanneeni kuvat lopullisesti. Kuvat löytyi kuitenkin kovalevyn kätköistä koirakuvien seasta.

Olen kuullut tästä herkusta noin miljoona kertaa ja pari kuukautta sitten sain burekia tuliaisena suoraan Bosniasta. Olihan se ihan mielettömän hyvää! Aikomuksena on ollut tehdä itsekin. Sanjan sokerivaltakunta-blogista löytyy ohje perinteiseen burekiin ja myös filotaikinan tekemiseen.

Minä en edes harkinnut taikinan tekemistä. En ole koskaan käyttänyt filotaikinaa mihinkään, joten uskaltanut ruveta alusta asti itse touhuamaan. Taikinan kanssa ei ollut suurempia ongelmia,vaikka se kuivaa tosi nopeasti. Olemattoman kokoisessa keittiössä oli vähän vaikeaa pyöritellä isoja taikina-arkkeja, mutta kyllä se jotenkin onnistui.

Tein jauhelihalla ja juustolla täytettyjä. Sanjan ohjeessa jauheliha kääritään raakana taikinan sisään. Minä en uskaltanut raakaa laittaa, jos ei kypsykään vaan kuullotin sipulit, paistoin jauhiksen ja maustoin. Juustotäytteiset tuli suoraan pakastimessa pyörineestä mozzarellaraasteesta.

Varsin onnistuneina pidän valmistaikinan omavalmisteitakin, mutta eihän ne alkuperämään tuliaisia vastannut mitenkään.

Taikinapaketissa on lehdyköitä sen verran paljon, että pelkällä jauhelihatäytteellä uskoisin menevän pari lootaa. 400g ei missään nimessä riitä. Maustoin jauhelihan sipulilla, valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja pikkuriikkisellä ripauksella chiliä. Valkosipuli ja chili ei taida oikeasti kuulua joukkoon, mutta tungen niitä kaikkeen. Juustotäytteisiin olisi mainiosti sopinut kaveriksi pinaatti. Kokeilen sitä toiste.

Seikkaperäiset ohjeet löytyy Sokerivaltakunnasta. Katsokaa sieltä.

Käytin leivinpaperia salaa


7 kommenttia:

 1. Wow! Upeita!!!!!
  MUTTA: laita ensi kerralla raaka jauhelihaseosta. Se kerkee kypsentää ihan takuulla ja piirakka on mehevämpä ja maukampa. Kokeile rohkeasti; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens kerralla olen rohkea, elän vaarallisesti ja laitan jauhelihan raakana!

   Poista
 2. Houkuttelevan näköinen pellillinen (nälkä kurniin ja ruoka on uunissa). Filon tekeminen olisikin varmaan hivenen haastava projekti. Meilläkään ei ole käytetty valmistakaan mihinkään. Joskus vuosia sitten yksi paketti pyöri vanhentumassa pakastimessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä karvan määrässä itsetehty ja venytelty taikina olis karvoja taikinalla ja lihalla :D

   Poista
  2. Niin trendikäs, ettei sitä ilkeis tarjota edes treenikavereille.

   Viimeksi vein pottusalaatin ja sovittiin kaikkien kesken, että aina karvan löytäessä pitää huutaa Bingo! Kukaan ei huutanut ja niitä kyllä jahdattiin! Voittajalle olis ollut hyvä palkintokin! Kaikki oli hetkeksi saaneet avokeittiöönkin henk.koht. umpion.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...