banneri

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Juustoinen pastavuoka

Tekniikka taas kerran aiheutti pientä verenpaineen nousua ja säikähdystä. Vihdoin rupesin tyhjentämään kameran muistikorttia ja avasin reppanan läppärin. Kone ei ollutkaan suostuvainen lukemaan korttipaikkaan laitettua korttia. Onko vika koneessa vai kortissa? Ainahan kortin voi pistää takaisin kameraan, kääntää puolet omaisuudestaan piuhan löytämiseksi ja kytkeä piuhalla koneeseen. Hyvä suunnitelma, mutta kamera ei käynnisty.

Pikku paniikkia ehti jo puskea. Onko järkkäri hajonnut omia aikojaan? Ei se ole pudonnut ja muutama päivä sitten toimi vielä ihan hyvin. Vika oli niinkin looginen ja yksinkertainen kuin tyhjä akku. Ei mulla ole koskaan kamerasta omia aikojaan akku loppunut. Canonissa on ollut aivan super akku, jota ei tarvii ladata kuin vuodenaikojen mukaan. Tekniikan ihmelapsi latasi vähän akkua ja kuvat siirtyi koneelle.

Toistan itseäni ja totean edelleen epäpitäväni pastasta. ilmeisesti mikään määrä syötynä ei saa minua muuttamaan mieltäni. Ihan hyvää tämäkin versio makaronilaatikosta oli, kun laittaa todella reilusti mausteita ja juustoa. Eihän mikään juustoisa voi olla mautonta?

Edellisessä postauksessa jo kerroin ostaneeni tarjouksessa olevia asioita, joista saa vähällä vaivalla jotain ruokaa aikaiseksi. Tarjouksessa tai punaisella lapulla oli jauhelihaa, emmental-raastetta ja pastaa. Maitopurkista ja kirsikkatomaateista jouduin maksamaan normaalin hinnan.

Munamaitoa kohtaan minulla on suurin henkinen allergia. Makaronilaatikko on näppärää arkiruokaa ja vuokaa syö useamman päivän. Tämäkin kotimaisen kulinarismin kulmakivi on alkanut maistua, kun olen lakannut yrittämästä munamaidon tai lihaliehen kanssa.

Tässä versiossa ei ole mitään maata mullistavaa tai jännää. Korvasin munamaidon juustokastikkeella ja se sopi oikein mainiosti ruokaan. juustokastike piti sapuskan sopivasti kasassa paistumatta liian tönköksi.



Juustoinen pastavuoka

Jauhelihaseos
400g jauhelihaa
rasia kirsikkatomaatteja
sipuli
pari valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
paprikajauhetta

Juustokastike
pussi emmental-raastetta
reilu rkl vehnäjauhoja
reilu 0,5 l maitoa
voita

pussi pastaa

Keitä pasta reilusti suolaisessa vedessä. Jätä vähän raa'aksi.

Pilko sipulit ja kuullota hetki. Lisää jauheliha, paista ja mausta. Pilko kirsikkatomaatit.

Laita nokare voita kattilaan ja lisää jauhot. Pyörittele hetki jauhoja, mutta varo ruskistamasta. Lisää maito ja vispaa paakut pois. Laske lämpö niin alas, että maito melkein kiehuu. Jauhot kypsyy kyllä, vaikka maito ei kiehukaan. Anna muhia melkein kiehuen viitisen minuuttia hämmennellen ja lisää juustoraaste osissa. Hämmentele sen verran, että raaste on sulanut.

Kaada pastat ja jauhelihaseos uunivuokaan ja sekoita. Kaada juustokastike päälle. Paista n. 200 asteessa n. 30 minuuttia. Jos on kauhea nälkä, voi syödä aikasemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...