banneri

torstai 13. elokuuta 2015

Suolaista proteiinipannaria jauhelihahöystöllä

Aamulla lähdettiin kaverin ja hänen tyttärensä kanssa retkelle. Varsinaisesta retkestä ei ollut kysymys, kun tarkoitus oli ulkoiluttaa lapsi, koirat ja löytää mustikoita. Vajaa kolmevuotiaan kanssa kovin kauas ei voida lähteä ja lähialueiden puskat oli aika hyvin putsattu. Kolmen hengen tyttötiimillä saatiin litran jugurttiämpäri täyteen vajaassa kolmessa tunnissa parahiksi ennen neitokaisen päiväunia. Saalis tuhottiin noin kolmessa minuutissa välipalalla mustikkamaitona.

Päikkäriaikaan kaverini halusi tutustuttaa minut proteiinipannariin. Tällä kertaa valmistui suolainen versio. Olin todella epäileväinen lopputuloksen suhteen. Taikinan raaka-aineet kuulosti niin kummallisilta, että odotin hiukan kauhunsekaisin tuntein lopputulosta. Vedettiin taikina yhdessä hatusta makean pannarin ohjeesta. Kaveri suunnitteli ja minä kauhistelin. 

Erityisesti kohottelin kulmiani banaanin kohdalla. Olin ihan varma, että lautasella on banaanin makeuttama lätkä ja suolainen täyte päällä. Banaanin makeus ei tullut kypsästä läpi. Jos kotona innostun reseptin toistamaan, taikinaan varmaan sopis mausteiden lisääminen.

Pannari oli oikeasti hyvää! Koostumus oli todella erilaista runsaaseen maitoon tehtyyn verrattuna, mutta hyvällä tavalla erilaista.

Proteiinipannari

1 prk maitorahkaa
3 munaa
2,5 dl maustamatonta proteiinijauhetta
1 banaani
Reilusti suolaa

Sekoita kaikki aineet kunnolla, levitä pellille ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ensin näyttää, ettei tapahdu mitään, mutta ne viimeiset ajat pitää vahtia. Kärähtää helposti.

Jauhelihahöystö

400g jauhelihaa
Sipuli
Muutama valkosipulin kynsi
Pari tomaattia
Tetra mustapapuja
Savupaprikajauhetta, paljon
Chiliä
Suolaa

Kuullota pilkotut sipulit ja lisää jauheliha joukkoon. Paista jauheliha ja lisää mausteet. Pilko tomaatit ja heitä pannuun. Huuhtele pavuista liemi pois ja lisää sekaan. 

Leikkaa pannarista sopiva annospala. Laita annospalalle jäävuorisalaattia ja sen päälle jauhelihahöystö. 

4 kommenttia:

  1. Kivan kuulonen ohje! Pitääpä laittaa korvan taakse! Rahkalettusia olen kyllä tehnyt, mutta proteiinijauhetta en ole koskaan leipomuksiin käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en ois minäkään ensimmäisenä ollut laittamassa. Ehkä sen paras puoli on siinä, ettei se maistu yhtään miltään?

      Poista
  2. Kylläpä näyttää hyvältä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...