banneri

tiistai 4. elokuuta 2015

Rahkamustikkapiirakka

Pakastimen toivioretkellä löysin viimeisen pussin viime syksyisiä mustikoita ja tekaisin niistä mustikkapiirakan. Ohje on jostain räjähtäneestä keittokirjasta, jonka kannet ei ole tallella. Hiukan epäilytti jauhojen ja voin suhde, enkä piirakkavuokaan taputellessa ollut oikein vakuuttunut koostumuksesta. Epäuskosta huolimatta lopputulos oli ihan onnistunut.

Ohjeessa ei mainittu, minkä kokoiseen vuokaan taikina oli mitoitettu. Kuvassa oli pyöreä piirakkavuoka, joten oletin, ettei taikinaa ole pellille tarkoitettu. Taikinaa oli silmämääräisesti melkoinen köntti ja kaapista löydetty vuoka näytti ehkä hiukan pienemmältä kuin omani. Taikinaa ei kuitenkaan jäänyt yli kuin alle viidennes ja murustelin sen piirakan päälle. Pienempikin taikina olisi riittänyt, mutta roskiinkaan ei tarvinnut laittaa.

Rahkamustikkapiirakka

Pohja:
50g voita
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kuohukermaa
1 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria

Täyte:
Vajaa litra jäisiä mustikoita
1 purkki rahkaa
1 muna
1 dl sokeria
Vaniljasokeria, jos tykkää

Sekoita taikinan aineet ja laita jääkaappiin hetkeksi. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuokaan. Levitä jäiset mustikat vuokaan. Sekoita rahka, muna ja sokeri. Levitä rahkaseos mustikoiden päälle. Jos taikinaa jäi yli, murustele piirakan päälle.

Paista 175 asteessa noin tunti.

2 kommenttia:

  1. Voin ja jauhojen suhde vaikuttaa tosiaan hieman oudolta, mutta toisaalta desi kermaa sitoo aika paljon jauhoja. Pääasia, että piirakasta tuli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se vähän outoa, mutta ehkä vaan kuvittelin koostumuksen erilaiseksi.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...