banneri

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Pastitsio

Pastitsio on yksinkertaisuudessaan kreikkalainen makaroonilaatikko. Pääasiallisesti pastitsiossa on jauhelihaa, pastaa ja bechamel-kastiketta. Oma versioni oli hyvin suomalainen versio kreikkalaisesta. Kotimainen versio makarooneista, jauhelihasta ja munamaidosta on aika mitään sanomaton, mauton ja tylsä. Kreikkalaisessa serkussa on makua ihan toisella tavalla. 

Reseptinä tämä on todella helppo ja raaka-aineet edullisia. Tämän kanssa ei voi epäonnistua. Nopeaksi pastitsioo ei voi luonnehtia. Nälkäkuoleman partaalla ehkä miettisin jotain nopeampaa. Ei tähänkään tuntikausia mene, mutta jauhelihakastikkeen kokoonkeittämiseen menee aikaa, bechamel-kastikkeen tekoon menee aikaa ja uunissa menee aikaa.

Järkkäri on kotona, joten kännykän surkeaa kameraa on nyt käytettävä. Maistui erinomaisesti niin lapsille kuin aikuisillekin.


Pastitsio

400g jauhelihaa
sipuli
muutama valkosipulinkynsi
tölkki tomaattimurskaa
suolaa
pippuria
tinjamia
basilikaa
välimeren yrttiseosta
öljyä

täysjyvä pastaa

5 dl maitoa
2 rkl jauhoja
1 rkl voita.
1/3 pakettia koskenlaskijaa
suolaa
pippuria
muskottipähkinää

juustoraastetta

Kuullota sipulit, lisää jauheliha ja paista suunnilleen kypsäksi. Lisää mausteet ja tomaattimurska ja jätä kiehumaan kokoon. Kun suurin osa nesteestä on haihtunut, keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Sekoita jauhelihaseos pastaan ja kaada vuokaan.

Tee bechamel-kastike. Sulata voi pannulla ja sekoita jauhot. Sekoittele jauho-voi-seosta pari minuuttia ja lisää lämmitetty maito. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää koskenlaskija kiehuvaan kastikkeeseen pieninä paloina, anna sulaa ja sekoittele. Kaada kastike pasta-jauhelihaseoksen päälle, ripottele juustoraaste ja paista 200 asteessa noin puolisen tuntia.

Tänään ajetaan tourin 13. etappi. 198,5 kilometrin reitistä on ajettu jo ensimmäinen neljännes, mutta eurosportin lähetys ei ole vielä alkanut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...