banneri

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Nizzansalaatti

Löysihän kesä vihdoin keskiseen suomeenkin! Aivan fantastinen ilma ja missäs iltansa mielummin viettäisi kuin rannalla vesipelastusta harjoitellen. Lajihan on muutenkin mukavaa puuhaa, mutta tällaisina päivinä erityisen mukavaa. Koira ui ja kaikki vapaaehtoiset ui. Lämpimällä kelillä nimenomaan vapaaehtoiset ui. Muilla keleillä pitää tiedustella, että arvotaanko venäläistä rulettia pelaten ja yhdessä laulaen "kelle nalli napsahtaa". On meillä sukelluspuku ja siinä ei oikeasti tule kylmä. Sorsa-äitikin toi taas pesueensa näytille.Tällaisilla keleillä ei viitsisi sisällä laittaa ruokaa ollenkaan. Kuumassa ei oikein tee mitään lämmintä mielikään, mutta jotain pitää syödäkin. Mulle maistuu hellepäivinä parhaiten ruokaisa salaatti. Raikkaat kasvikset maistuu tietysti aina. Proteiini pitää nälkää ja voi valita reilusti suolaisen vaihtoehdon vailla omatunnon tuskia. Suolaa pitää saada ja omaan vatsaani suola menee helpommin fetana tai tonnikalana salaatin päällä kuin kivennäisvetenä.

Nizzansalaatti on saanut nimensä Ranskalaisen kaupungin mukaan. Tyypillisesti salaattiin laitetaan salaattia, kurkkua, tomaattia, kalaa ja kananmunaa. Kastikkeena käytetään vinaigretteä. Koska minä olen tutustunut nizzansalaattiin ensimmäisen kerran Jyväskeskuksen Submarinessa, joten en suhtaudu tähän kovinkaan puritaanisesti. Ranskalaiset eivät laita salaattiinsa koskaan perunaa tai vihreitä papuja. Minun mielestäni ne taas kuuluu ehdottomasti. Vinaigretteä en tee koskaan, vaan ruuttaan salaatinkastikkeen valmiista purkista.

Nizzansalaatti

Vihreää salaattia
Kurkkua
Tomaattia
Punasipulia
Tonnikalapurkki
Kananmuna
Keitetty kylmä peruna

Pilko asiat kulhoon ja syö!

Ranskalaisen kaupungin mukaan nimensä saanut salaatti on ajankohtainen myös lauantaina starttaavan Tour de Francen takia. 4.7 startataan Utrectista Hollannista ja kiertue päättyy Pariisiin 26.7. Suosikkini taitaa olla Alberto Contador.6 kommenttia:

 1. Hyvä suosikki! Ne silmäripset....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon kattonut vaan persettä. Pitää kiinnittää huomiota myös ripsiin.

   Poista
 2. Onpa kiva päästä kuuntelemaan Selineitä, kevään kisat menivät saksalaisten ja sveitsiläisten selostajien seurassa.
  En oikein vielä tiedä, kuka on kokonaiskisasuosikkini, suosikeistani Cancellarasta ja Boonenista ei taida korkeimmille jakkaroille olla.

  Landser-mies työkaverini sanoi myös tänään, että nyt on hyvät vepe-kelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kelit kohdillaan siihenkin hommaan. Ensimmäinen oli vaatteet päällä järvessä jo ennen aikojaan.

   Poista
 3. Minä en tiedä kuka on suosikkini (Contadorin tunnistan, muita huonommin), mutta Tour de Francea seuraan muuten. Silloin kun näkee Ranskan taivaalta käsin, mielenkiintoista :)

  Oma superhelppo "vinaigretteni" on ripotella salaatin päälle hyvää merisuolaa ja pippuria ja lorauttaa päälle reippaasti oliiviöljyä ja pikkuisen etikkaa ja käännellä salaatti sekaisin. Toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla tavalla minäkin joskus oon tehnyt. Varsinaisesti en ole vinegretin ystävä, joten käytän kaupan salaattikastiketta. Itse tehty olis parempaa, mutta säilyy vähän huonosti.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...