banneri

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Mustikkasmoothie

Millon pirtelöstä tuli smoothie? Muksuna kotona syötiin smoothien kaltaisia välipaloja ja jälkkäreitä siitä lähtien, kun ostettiin ensimmäinen sauvasekoitin. Pillillä imettäviä paksuja juomia sanottiin pirtelöiksi, vaikkei niissä jäätelöä ollutkaan. 

Mä tykkäisin smoothieista. Tuoreet marjat ja hedelmät maistuu aina ja nopeasti saa energiaa eteen. Blenderin kannun pesua vihaan! Kannun tiskaaminen on suurin syy, miksi en juurikaan smoothieita tee. Kuulemma kannu on helpoin tiskata täyttämällä puolilleen tiskiainevedellä ja pyöräyttämällä käyntiin. Pari kertaa vettä seiniltä siivonneena olen vähän erimieltä helppoudesta. Kantta en edes saa survottua kiinni.

Täytyis hankkia sauvasekottimelle korkea lieriön muotoinen kulho. Laitteen mukana tullut ei kestänyt melkein kiehuvaa kastiketta ja halkesi. Sauvasekottimen pesukaan ei lempipuuhia ole, mutta huomattavasti helpompaa.


Mustikkasmoothie

1 banaani
Desi jäisiä mustikoita
Puoli purkkia maitorahkaa
Maitoa loraus

Kaikki blenderiin ja maitoa sen verran, että menee pillistä läpi


7 kommenttia:

 1. En tiedä. Siis sitä, milloin pirtelö vaihtoi nimeään. Smoothiesta käytämme kotona välillä nimeä siliö :). Olen monesti miettinyt blenderin ostamista mutta se jäänyt. Syitä ovat olleet juuri tuo puhdistaminen ja se, että en tiedä, mikä olisi oikea laite. Hinnat kun vaihtelevat 30-1000€!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tolla mun blenderillä ei tee mitään. Sillä just ja just pelastaa, jos kastikkeessa on paukkuja ja se pystyy muussaamaan banaanin. Ei puhettakaan, että se jääpaloihin tai jäätelöön pystyis. Ei se jaksa soseuttaa edes keitettyjä kikherneitä.

   Toi onneton vekotin on joku obh nordic, jonka edellinen omistaja oli heittämässä roskiin. Ymmärsin hyvin pian, miksi oli hermot mennyt ja ostanut tehokkaamman.

   Poista
 2. Minulla on ollut monta vuotta Kitchen Aid, se on kyllä pätevä tähän hommaan, mutta yhtä v-mäinen siivota kuin kaikki muutkin. Töissä meillä oli muistaakseni Philips ja sen kannu hajosi aika pian, nyt taitaa olla Kenwood, se on parempi. Philips haisi alusta asti sähköpalolle... Tuo KA on kyllä siinä hyvä, että vetää jääpalat hyvin pieneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitchen Aid on varmasti keittiövermeiden ferrari ja tämä mun obh sen rinnalla vanha mosse. Tää munkin haisee sähköpalolle, jos ei jaksa pyöriä.

   Poista
 3. Mä totesin tänä aamuna, että pitäisi olla korkean siilokulhon lisäksi kansi, niin lenteli mantelit. Ei tullut mitään jälkipolville kerrottavaa siitä smoothiestä eli pirtelöstä, mutta maha tuli täyteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, pitkin seiniähän smootiet on sauvasekottimenkin kanssa, jos ei ole kantta. Ihmettelen entistä enemmän smootieiden suosiota, kun ne sotkee niin kauheasti.

   Poista
 4. Minulle pirtelö ja smoothie ovat kaksi ihan eri asiaa. Aivan kuten milk shake ja smoothie. Eli pirtelössä on jäätelöä, maitoa ja sitten mitä onkaan. Ja smoothiessa taas on jugurttia tai piimää ja sitten mitä onkaan. Mutta en pidä niitä samoina juomina vaikka kummastakin tykkään paljon.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...