banneri

torstai 9. heinäkuuta 2015

Herne-pinaattipihvit Alvar Aallon hengessä

Laitoin illalla kihernettä ja tavallista vihreää hernettä likoamaan pihvien toivossa. Tarkoitus oli herätä aamulla ihmisten aikaan, että ehdin keittää ne ennen puolilta päivin alkavia treenejä. Nukkumaan meno taas venähti ja herneet jäi keittämättä. Aamulla satoi niin kauheasti, että ukkosta odotellen ja kaatosadetta kuunnellen kuvittelin treenien peruuntuvan ja käänsin kylkeä. Kymmenen jälkeen satoi aivan tolkuttomasti, joten kuvittelin koko päivän olevan aikaa. Aurinko rupes paistamaan ja meinasi tulla kiire.

Kaksien treenien välissä koiralle välipalaa ja herneet kiehumaan. Ensimmäisistä kotiin kävellessä laskeskelin, että mahdollisesti ehdin vielä syödäkin ennen rantaan lähtöä, jos en tyri mitään. Aikaa vievin osuus on vihreiden herneiden keittäminen. 

Olisin halunnut keittää perunoita ja tehdä kastikkeen. 3 jääkaappiin unohtunutta perunaa ei ollutkaan enää syöntikuntoisia ja kauppaan ei sentään ollut enää aikaa lähteä. Lämmitin kaveriksi eiliset pikasörsselin jämät. Meni se näinkin, mutta huomenna pitää saada pottuja loppujen pihvien kaveriksi. 

Pihvit oli älyttömän hyviä, mutta ei sopinut ollenkaan spagettisörsselin kanssa. Pihvit passais aika makoisasti myös kasvishampparin väliin jonkun savuisen soossin, tomaatin, sipulin ja ehkä jonkun hyvän juustosiivun kanssa. Päälle saksin ruohosipulia. Se on nam ja ainut rehu, joka meillä rehottaa ja voi hyvin.

Kiireessä keksii vallattomia ideaoita. Taikinan olisi voinut heittää pellille, mutta muotoilin ne käteen sattuneella piparimuotilla. Miksen ole aikaisemmin keksinyt! Mulla on tää ongelma pitää sormia mihinkään taikinaan. En vaan halua koskea. Ei pihvien muotoilussa oikeasti kauan mennyt. Lusikalla taikina muottiin ja veitsellä levitys. Olempa taas ollut pönttö. Piparimuotti muistaakseni noudattelee Aalto-maljakon muotoa.Pinaatti-hernepihvit

1 dl kuivattuja kikherneitä
0,5 dl kuivattuja vihreitä herneitä
Sipuli
Useampi kynsi valkosipulia
Suippopaprika
Puoli pussia pakastepinaattia
Reilu desi korppujauhoja
2 munaa
Suolaa
Pippuria
Chiliä
Korianteria
Jeeraa
Savupaprikajauhetta

Liota herneitä yön yli. Vaihda vesi ja keitä 1,5-2 tuntia.

Kuullota sipulit ja paprika. Pistä kuullotetut kasvikset ja keitetyt herneet tehosekoittimeen ja soseuta. Saa jäädä sattumia. Lisää pinaatti, mausteet ja munat. Lisää korppujauhoja sen verran, että taikinasta tulee kiinteää.

Paista 200 asteessa 20-30 minsaa paksuudesta riippuen tai pannulla.

Pyöräilyt jäi tänään katsomatta. En edes ole vielä vilkaissut, kuka etapin voitti ja mikä on kokonaistilanne.


1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...