banneri

torstai 16. heinäkuuta 2015

Helppo gluteenittomaksi taittuva proteiinileipä

Tällä kertaa kaivelin raaka-aineet ystäväni kaapeista ja pähkinät kävin ostamassa lähikaupasta. Cashew-pähkinät oli valikoiman ainoat maustamattomat ja suolattomat. Tämä onnistuu kyllä suolapähkinöistäkin. Meinasin lentää perseelleni pähkinähyllyllä. 80 gramman pussi maksoi 3,40 e. Ostin kaupungin kalleimmat pähkinät, kun ystäväni pähkinäleipää pyysi tekemään. Taikinaan voi paiskata mitä tahansa pähkinää tai siementä. Ei tarvitse olla kultaakin kalliimpia cashew.

Minä käytin spelttihiutaleita. Ne voi huoletta vaihtaa gluteenittomiin hiutaleisiin tai jauhoihin. Ohje on siis helppo muuttaa gluteenittomaksi tai käyttää, mitä sattuu kaapista löytymään.

Raaka-aineiden määrät ei ole niin justiinsa. Oisin kaivannut pienempää ja eri mallista vuokaa. Muita vuokia ei ollut ja taikinan määrä ei ollut ihan omiaan tähän vuokaan. Olis kannattanut tehdä 1,5 kertaisena.

Vuoka kannattaa rasvata huolellisesti tämä taikina tarttuu laitoihin ja tiukasti. Ahneimpienkin pitäisi myös malttaa odottaa jäähtymistä. Ei kestä leikata lämpimänä. Minä en kotona edes leikkaa vaan revin paloja ja dippaan levitteessä.

Maailman kalleimmat pähkinät


Proteiinileipä

2 munaa
Reilu desi juustoraastetta
N. desi maitorahkaa tai maustamatonta paksua jugurtti
1,5 desiä pähkinöitä rouhittuna
1 desi auringonkukan siemeniä
3 desiä spelttihiutaleita
Loraus öljyä
Suolaa
Öljyä

Sekoita aineet keskenään ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Tourilla poljettiin 195 kilometrin mittainen 12. etappi. Etappi päättyy Plateau De Beille -nousuun, jonka jyrkkyys on jotain käsittämätöntä. Hattua täytyy kyllä nostaa, kun tuollaisia nyppylöitä kilpaa ajavat. Minä varmaan hyytyisin pyörää työntäenkin.

Ensimmäisenä Plateau de Beillen päälle kipusi Joaquim Rodriguez. Froome jatkaa kokonaiskisan kärjessä reilun parin minuutin etumatkalla.

2 kommenttia:

  1. Mä ostan pähkinät Ekolon irtomyynnistä. Laatu on hyvä ja hinta järkevämpi kuin pikkupusseissa.

    VastaaPoista
  2. Mä ostan pähkinöitä hyvin harvoin ja viimeksi minäkin ostin ekolosta. Nyt ei ollut muita vaihtoehtoja, kun en viitsinyt lainapyörällä lähteä keljoon marketeille. Sinnepäin ois voinutkin ajaa, mutta paluumatkalla on järkyttävä mäki.

    Koirakin oli tykännyt. Oli varastanut ja syönyt jäljelle jääneen puolikkaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...