banneri

torstai 2. heinäkuuta 2015

Epäuskoinen mini-IKEAssa

Muutama päivä sitten eksyin Jyväskylään avattuun mini-Ikeaan. Mainontaa uskoen kuvittelin myymälässä oikeasti olevan suosituimpia sisustustuotteita ja kodin välineitä. Minulle Ikeassa asioinnin viehätys on halpojen keittiötarvikkeiden ja muiden juttujen hypistely.

Tällä reissulla en löytänyt mitään hypisteltävää. Fiilikset oli lähinnä epäuskoiset. Tavaraa oli ostettavaksi olematon määrä. Pari kattilaa, parit lakanat ja muutama pyyhe. En olekaan aikaisemmin suoriutunut kassalle kolmessa minuutissa. Sinisiä kasseja ostin muutaman.

Mini-Ikean tarkoitus kai olisi toimia verkkokaupan noutopisteenä. Kuvittelin, että minimyymälään tilaaminen olisi ilmaista. Tilauksesta menee 29 euron maksu. Mitään halpoja huonekaluja ei siis kannata edes tilata. Kalliimpia kai useimmat menee kuitenkin paikan päälle katsomaan ja mahdollisesti koeistumaan tai pötköttämään. Kolmella kympillä jo melkein ajaa Tampereelle tai Kuopioon hypistelemään sekä valitsemaan huonekalunsa. Pakettiauton tai peräkärryn tarvitsee joka tapauksessa, hakipa isommat huonekalut mini-Ikeasta tai kokonaisesta tavaratalosta.

Olin tiistaina iltapäivällä liikkeen ainoa asiakas. Sermien takana oli kyllä kymmenkunta henkilöä ja heillä tuntui olevan todella hauskaa keskenään. Ilon määrästä ja tuttavallisesta jututstelusta päättelin, että koko sakki voisi olla henkilökuntaa. Ehkä keittiö- ja sisustussuunnittelijoita? Työllistävä vaikutus toki tälle seudulle, jos noin paljon henkilökuntaa pidetään tyhjässä myymälässä.

Liike oli kahdessa kerroksessa. Alakerrassa oli tolkuttomasti tyhjää tilaa ja yhdessä nurkassa muutama koirankoppia pienempi esimerkkisisustus. Yläkerrassa oli seinillä esimerkkisisustuksia ja pari rättiä vieressä myynnissä. Rakennuksen kokoon nähden (ulkopuolelta katsottuna) tarjonta oli melkoinen yllätys.

Tärkeimmän löysin eli siniset kassit ja koiralle rotan. Menen seuraavan kerran, kunhan sulatan seuraavan paistinlastan käyttökelvottomaksi.

Kuten tavaratalo-listauksesta huomaa, mini-Ikeaa ei löydy tavaratalojen listasta. Onneksi google löysi muutaman uutisen asiasta ja niistä paljastui osoitekin.

Onko muut käyneet? Mitkä oli ennakko-odotukset ja fiilikset?

5 kommenttia:

 1. Kerran ehdotin mini-IKEAssa käyntiä mutta kuvailusi perusteella se on juuri sellainen kuin mies aavisti. Ei tarvinne mennä. Käymme vastakin OIKEAssa IKEA Haaparannalla anoppilassa vierailun yhteydessä. Hienoja nuo rotat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ällöpallolle sit joskus tuhottavaa. Muuten sinne ei todellakaan kannata mennä! Naapurissa on puuilo ja siellä oli kaikkea kivaa koirille hyllymetreittäin.

   Poista
 2. Jo tuo nimi (jos se on "virallisestikin" Mini-Ikea kertoo kaiken :D Minun oikea Ikeani on Tukholmassa, mutta kyllä minulle Tampereen myymälä kelpaa. Olin aika pettynyt, kun uutinen tuollaisen pseudoIkean tulosta Jyväskylään tuli julki. Jos tänne joskus jotain tulee, niin sekin on Mini. Ja nyt en ollut ollenkaan kuullut, että se on avattu, me kun ei lueta Keskisuomalaista kuin satunnaisesti töissä, eikä varsinkaan kuunnella paikallisia radioita, joten tiedonvälitys on puskaradion varassa.

  VastaaPoista
 3. En mäkään ois tiennyt avauksesta, mutta koiraihmiset tietää, mistä rottia saa!

  VastaaPoista
 4. Missä se nyt sitten oikein tarkalleen ottaen on? Jos menisi pettymään ;D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...