banneri

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Särki

Valitettavasti tarjolla ei ole ruotoisesta kalasta reseptejä. Ensin hajosi läppäri, seuraavana päivänä selkä. Läppäreitä saa uusia ja hyllystä vanhoja. Selkää on vaikeampi vaihtaa tai korjata.

Kissa rikkoi läppärin. Selkä hajosi ns. itsestään. En nostanut mitään painavaa, tehnyt mitään typerää tai rikkonut itseäni omatoimisesti muuten. Yhtenä aamuna sängystä nouseminen kesti minuuttikaupalla. Kaikki yritykset sattui. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Tästä on nyt pari kuukautta aikaa.

Yritin varata aikaa lähimpään terveyskeskukseen, mutta en osannut nimetä omalääkäriä ja kiireelliset ajat samalle päivälle oli jo jaettu. Enhän voi omalääkäriä nimetä, kun en ole koskaan terveyskeskuksessa tässä kaupungisss käynyt. Puhelimeen vastannut henkilö lupasi, että klo 16 mennessä joku soittaa takaisin.

Hämmästyksekseni takaisin soitti lääkäri. No lääketieteen kandi, joka kuulosti lähinnä lapselta, mutta soitti kuitenkin. Opiskelija, mutta koskaan ennen en ole keskustellut lääkärin kanssa noin pitkään ja perusteellisesti. Kesälääkärin kanssa tulimme yhdessä siihen johtopäätökseen, että käyntiin ei ole välitöntä tarvetta. Todennäköisesti vika on välilevyn pullistuma ja se menee itsestään ohi ajan kanssa. Fysioterapeutti voi helpottaa kipua ja tuskaan voidaan määrätä kipulääkettä, mutta muuta ei oikeastaan voida tehdä tällä hetkellä. Aikoja ei ole, joten sietämättömään tuskaan voi hakea lievitystä päivystyksestä.

Jotenkin tässä on pärjätty. Leposärkyä ei onneksi ole. Kivut liittyy pelkästään liikkumiseen ja onneksi sietokyvyn rajoissa. Keittiössä en ole jaksanut seisoskella ja tietokoneella istuminen tuntuu pahalta. Ehkä vähitellen tästä taas elävien kirjoihin.

Tähän päättyi yksi rakkaimmista harrastuksista. Kroppa ei vaan kestä enää nopeita suunnanvaihdoksia, iskeviä askelia ja adrenaliinia. Luopuminen on ollut kamalampaa kuin kipu.

Tänään vihdoin kaivoin kameran kaapista. Aamupäivällä tekaisin nopean munakkaan. Siitä illemmalla tai huomenna. Muistikortilta löytyi muutamia muitakin kuvia, joiden maun muistan. Osan tunnistan kuvista ja yhdestä mysteerikastikkeesta ei ole mitään käryä, mitä siihen tuli.

Olen elossa ja yritän aktivoitua.

3 kommenttia:

 1. Ikävää x 2.
  Selkävaivoissa suurin osa maamme lääkäreistä on aika avuttomia.
  Jos raskit laittaa vaivaan muutaman kympin rahaa, niin suosittelen vierailua kiropraktikon luona (mä käyn siellä vähintään parin kuukauden välein huollossa). Laita mailia, jos haluat yhteystietoja.

  VastaaPoista
 2. Ai täällä olikin lisätietoa hiljaisuudesta, pikaista toipumista!

  VastaaPoista
 3. Jospa tää tästä. On tässä ollut paljon muutakin huolta läheisen todella huonon terveydentilan kanssa...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...