banneri

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Chorizomunakas

Prismassa sattui silmiin jo jokunen viikko chorizoa kestomakkarana. Aiemmin olen löytönyt chorizoa vain tuoreena lähikaupasta. Hintakaan ei ollut paha. Kilohintaa ei kannata kattoa, jos kohtuullinen pala maksaa 3 euroa. Chorizohan on mauste, eikö niin?

Normaalit ihmiset varmaan syö munakasta aamupalaksi. Minulle tämä oli joku lounaan ja brunssin välimuoto. Aamipalaksikin nopea ja yhden pannun sotkeva eväs, jos on kohtuulisen rivakka pilkkomaan. Sunnuntai-aamuisin ainakin on aikaa pilkkoa. Mausteita ei juurikaan tarvita. Hiukan suolaa muniin, muuhun ainekseen aavistus suolaa ja hiukan pippuria.

Tästä riittää kahdelle.

Chorizomunakas

Sipuli
Pari valkosipulin kynttä
Pari tomaattia
Paprika
Kourallinen oliiveja
5 cm chorizoa
3 munaa
Öljyä
Suolaa
Pippuria

Päälle ruohosipulia silppuna.

Kuullota pilkotut sipulit. Heitä sekaan kuutioitu chorizo ja anna tiristä hetki. Viskaa perään pilkottu paprika ja pilkottu tomaatti. Poista tomaatista puinen keskusta. Jätä hautumaan kannen alle miedolle lämmölle. Tomaatin neste saa kiehua pois ja paprikat kypsyä. Mausta seos pippurilla. Riko kananmunat sekaan ja mausta munat suolalla. Anna kypsyä ja pistele poskeen.

Ei tämä kukkaroa hirveästi rasittanut.

4 kommenttia:

 1. Näyttää mahtavalta! Ja juuri äsken ajattelin, että mitähän sinulle kuuluu:) Aiotko Touria katsoa?

  VastaaPoista
 2. Playerin kuukausimaksu on maksettu! Enköhön mä taas ota päikkäreitä ja siivoa Selinien selostaessa!

  VastaaPoista
 3. Kivan värikäs. Mä olen aina hieman hämmentynyt jos kylässä tarjotaan munakasta aamupalalla, mulle se on lounasruoka. Kierrän tosin hotelleissakin munakokkeli-pekoni-nakkiosaston kaukaa.

  VastaaPoista
 4. Amerikan puolella porukka mättää munakasta, pekonia ja valkosta leipää lautasen täyteen. Aamupalan jättäjä ois kaivannut kaurapuuroa... Sama oli sekä yhdysvalloissa että meksikossa. Pakko syödä jotain, mutta munakokkeli ei oikein kutsunut. Kun syö banaanin, hedelmäsalaattia ja juo kahvin, 10 tarjoilijaa vuorotellen käy kysymässä, miksei maistu. Koita siinä sitten selittää, etten ole raskaan aamupalan ystävä. Meksikossa seuraavaksi aamuksi taikoivat kaurapuuron ja erikseen kertoivat, että tänään meillä on kaurapuuroa, jota kaikki suomalaiset rakastaa. Se oli ihan ok!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...