banneri

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Täydellisyyttä hipova tomaattikastike pitsaan

Sain joululahjaksi veitsisetin. Ihan ne on Ikeasta, mutta älyttömän hyviä veitsiä. Otin ne tänään käyttöön. En edes muistanut, miten helppoa terävällä veitsellä on pilkkoa asioita. Sipulit olisi voinut pilkkoa vaikka miten pieneksi pilpuksi. Tähän soossiin se ei ole tarpeellista.

Tämä on kaikista kokeiluista paras, vaikka tässä ei ole mitään ihmeellistä. Annoin porista reilusti pitempään kuin normaalisti. Tämän kuuluu olla kattilasta maistaessa vähän pahaa. Tai ei suoranaisesti pahaa, mutta sen verran kokoonkeitettyä ja tujua, ettei tee mieli sellaisenaan pistellä poskeen.

Tämä satsi riittää kahteen pellin kokoiseen pitsaan tai 3-4 pienempään pyöreään.

Pitsakastike

1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
voita
purkki tomaattisoossia, esim. muttia
tuoretta basilikaa
suolaa
chiliä
paprikajauhetta
pippuria
korianteria
sitruunamehua

Pilko ja kuullota sipulit voissa. Lisää tomaattisoossi ja jätä porisemaan ainakin tunniksi. Keitä kasaan kunnes neste on suurimmaksi osaksi haihtunut. Mausta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...