banneri

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Riisiä ja papuja paprikassa

Melkein nolottaa tunnustaa, mutta kahden jakson perusteella olen aivan koukussa avan uuteen sarjaan Fitnesspäiväkirjat. Ohjelman sisältö on ihan pelkkää huttua, mutta silti niin koukuttavaa. Niin ulkonäkökeskeistä kuin fitness onkin, se on todellista urheilua. Mimmit joutuu tekemään ihan sikana töitä näyttääkseen siltä, miltä näyttävät. Itse sopisin paremmin fatnesspäiväkirjoihin.

Taas yksi sapuska, johon voi kadottaa ylijäänyttä riisiä. Minä jouduin kyllä keittämään, mutta eihän siinä kauan mene. Nämä myös valmistuu varsin nopeasti olettaen, että käyttää purkkipapuja tai ottaa valmiiksi keitettyjä pakastimesta. Mulla on useimmiten valmiiksi keitettyjä sekapapuja pakastimessa parin desin annoksina. Samalla vaivalla liottaa ja keittää kuukauden pavut kuin yhden ruuan pavut. Kutsun niitä sekapavuiksi, kun en osaa sanoa, mitä pussukoissa oikeasti on. Hulautan vaan pusseista summamutikassa kattilanpohjalle likoamaan ja seuraavana päivänä keitän. Tämän päiväisessä satsissa suurin osa taisi todellisuudessa olla kikherneitä ja tavallisia vihreitä herneitä. Tummat pavut värjää keittäessä koko satsin vähän harmahtavaksi, mutta hiukan kurja ulkonäkö ei makuun vaikuta. Pelkän värin takia en todellakaan toista kattilaa sotke keittämiseen.

Täytetyt paprikat on todella nopea ja helppo ruoka, joka ei vaadi sen ihmeellisempiä lisukkeita. Pelkkä salaatti kylkeen riittää vallanmainiosti. Pariin suippopaprikaan meni pari desiä keitettyä riisiä ja vajaa pari desiä keitettyjä papuja. Täytettä voi tehdä kerralla liikaa ja pakastaa loput. Täytettä ei koskaan ole sopivasti.

Täytetyt suippopaprikat

pari desiä riisiä
pari desiä papuja
voita
tacomaustetta
juustoraastetta

Heitä voita kattilaan, taco mauste perään ja lisää riisit ja pavut.  Täytä paprikat ja kuorruta juustoraasteella. Paista 200 asteessa tai oikeammin lämmitä.


1 kommentti:

  1. Meillä on jotenkin viallinen telkkari - sieltä tulee vain pyörilyä, alppihiihtoa ja Ruotsin kokkikisa Mästenkocken!
    Nuo suippopaprikat ovat yleensä mukavan makeita.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...