banneri

torstai 23. huhtikuuta 2015

Pannupasta


Kerrankin olen ollut aikaani edellä! Yhden pannun pastaa on syöty ruokablogeissa pitkin maailmaa siitälähtien kun Martha Stewart oli ohjeen sivuilleen lisännyt. Jyväskyläläisessä opiskelijayksiön keittokomerossa pasta kypsyi pannussa jo 90-luvun loppupuolella.

Mulla ei ole mitään mielikuvaa, mistä silloin idean sain. Itse en ole koskaan mitään keksinyt, joten olen idean joko nähnyt telkkarista tai kuullut kavereilta. Pannupasta oli niitä harvoja ruokia, joita osasin ja todellisuussa viitsin tehdä. Helppoa, halpaa, nopeaa ja ei juurikaan tiskiä.

Muistan, kun ostin Minimanista kannellisen kasarin ja se tuntui hirveän kalliilta. Maksoihan se melkein 30 markkaa. Ihan hyvä pannu se oli. Ajoi asiansa läpi opiskeluajan ja pinnoitekin kesti melkoisen pitkään sen hintaluokan pannuksi. Melko vähällä käytöllä taisi olla. En opiskeluaikoina ihan hirveästi ruuanlaittoon kuluttanut aikaa.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan ainekset ladotaan kasariin, kansi päälle ja 10 minuutin päästä on valmista. Spagetti pysyy irtonaisena, kun muutaman kerran pyöräyttää kapustalla sekaisin.

Mulla on aina pakastimessa pinaattia ja wokkivihanneksia. Useimmiten niissä on pohja pannupastalle. Kuullotan sipulit ja sulatan kasvikset ennen spagetin lisäämistä. Tänään pannuun tiensä löysi:

Sipuli
Wokkivihanneksi
1/2 pussia pinaattia
Kourallinen oliiveja
Salaattijuustokuutioita
Spagettia
Viimeiset kuivatut kantarellit


4 kommenttia:

 1. Asuitko sä Kortepohjan miniyksiöissä, joissa kylppäriin mentiin keittiöstä ja sieltä ei päässyt pois jos jääkaappi oli auki? Oi niitä aikoja...

  VastaaPoista
 2. Mä en koskaan asunut niissä legendaarisissa tilaihmeissä. Keittiö-vessa ratkaisu oli kyllä persoonallinen. Epäilisin samaa arkkitehtiä, joka on suunnitellut päärakennuksen vessat, joiden ovet ei mene kiinni, kosks tämmöisen melkein 160 senttisen persjalkaisen jalat ei sovi koppiin.

  Oispa kiva tietää, vieläkö ne persoonalliset yksiöt on käytössä vai onko niille tehty jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä varmaan iso osa on käytössä koska talot ovat vielä pystyssä. Legendaariset 6 hengen solut ovat kai mennyttä koska talot on purettu.
   Päärakennuksen vessat ovat varsinaisia tila-ihmeitä nekin!

   Poista
 3. Oi mä olen yksi tuollaisessa tilaihmeessä asuneista! Elämäni parhaita vuosia...kun aika on kullannut muistot. Keittiömuistoihin liittyy muuten sekin, että jos uuni oli päällä ei toinen kahdesta liedestä toiminut. Hanna

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...