banneri

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Helpoin ja paras pizzataikina!

En  ymmärrä, miksi kukaan ostaa pakastealtaasta valmiita lättyjä. Samalla vaivalla tekee taikinan ihan itse, eikä se ole ollenkaan vaikeaa. Käyttää konetta ja homma on 3 minuutissa valmis! Ei ole pakko nostattaa, jos ei taho.

Minä en saa pullataikinaa onnistumaan, joten jokainen osaa tämän tehdä joko käsin tai sähkövatkaimella. Minä käytän nykyään aina vatkaajaa ja taikinakoukkuja.

1,5 desiä vettä on määrä, jolla saa joko ison pellillisen pitsaa tai 2 pienempää pyöreää. Ihan sama, onko se vesi kylmää vai käden lämpöistä, kunhan se ei ole kuumaa. Sopivaa, mitä hanasta tulee. 

Nakkaa sekaan hyppysellinen sokeria, ½ tl suolaa, 2 tl kuivahiivaa ja 3 dl jauhoja jyrrää vähän aikaa koneella ja lisää pari desiä jauhoja ja jatka jyrräämistä. Jos alkaa olla mukava sitko, lisää vähän VOITA. Jos ei ole kunnon sitko, lisää vähän jauhoja. Jyrrää vatkaimilla ensin kunnon sitko ja sitten vasta voi. Perään voi heittää yrttejä, minä yleensä nakkaan taikinaan vähän pippuria, kuivaa basilikaa ja valkosipulijauhetta. Voin tilalle passaa loraus mitä tahansa öljyä.

Ei oo pakko nostattaa, mutta ohkaisen ja rapsakan saa, jos nostattaa. Tiskialtaaseen tulikuumaa vettä allas puolilleen ja taikinakulho sinne uiskentelemaan. Rätti päälle ja kolmenvartin päästä kattomaan.

Helppoa kuin telkkarin kattelu ja netissä surffailu!

Ei ne määrät ole niin justiinsa, kun käyttää sähkövatkainta ja taikinakoukkuja. Taikinakoukut on tarkoitettu just tähän tarkoitukseen! Ei niillä mitään litran pullataikinaa voi jyrryttää.

Taikina on just hyvä, kun se irtoaa koukuista, mutta se tarttuu käsiin. Kaulintaan vähän jauhoja kaveriksi ja sit tulee niin hyvä! 

Kuvan taikinasta on just napattu koukut pois.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...