banneri

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Riisimuffinit jääkaapin jämistä

Aurinkoa riittää tänäänkin taivaan täydeltä. Ulkoilu on tänään ollut suorastaan olematonta, sillä todella navakka ja kylmä tuuli tunkee luihin ja ytimiin asti. Aamulla päästin koirat ovesta ulos ja aloin valmistaa aamuespressoani. Koneen vieressä seistessä kerkesin jo suunnitella aamukahvia terassilla lintujen laulaessa. Käännyin ovelta takaisin. Hetken harkitsin ovella kattavani ulos, pari kuvaa ja kiireesti sisälle. Hetki oli todella lyhyt, kun toinen persoonani jo pilkkasi moisesta hapatuksesta.

Mulla ei ole hajuakaan, mitä nämä nöttöset voisi olla nimeltään. Jotain riisimuffinsseja ehkä? Idean löysin foodgawkerista, kun mietin eilen keitetylle riisille jatkosijoituspaikkaa. Jonkun taannoisen uutisen mukaan riisiä ei saisi säästää, mutta hengissä olen tähänkin asti selvinnyt. Mulla on usein jämäriisiä, kun keitän sitä aina aivan liikaa. Melkoisia määriä riisiä päätyy myös karvaisten koemaistajien kuppeihin. Alkuperäistä ohjetta en foodgawgerista lukenut ja nyt en enää löytänyt. Siellä se kuitenkin on.

Jos tykkäät rehuista ja kaikesta, mikä ui juustossa, luultavasti tykkäät näistäkin. Veikkaisin, että lapsille erityisesti maistuu, kuten kaikki muukin sormin syötävä. Ehdottomasti parempia lämpiminä, mutta viimeiset söin jääkaappikylminä. Menis ihan eväänäkin.

Jääkaappia siivotessa yritän saada mahdollisimmat paljon avattuja, vajaita tai jämiä samaan ruokaan. Tähän hävitin viimeiset kirsikkatomaatit rasiasta ja kylvin siihenkin rasiaan rairuohoa. Pakastimessa pilkotti avattu pinaattipussi, jonka pohjalla oli pari palleroa. Pinaatit meni jatkoon. Yksinäisestä sipulista puolikas ja juuston jämät. Olisin kaivannut oliiveja sekaan, mutta niitä en valitettavasti löytänyt.

Nämä kaipaisivat kipeästi muffinssipeltiä, mutta keittiön omistajalla ei sellasita ilmeisesti ole. Ainakaan sitä ei löytynyt mistään loogisesta paikasta eli uunin laatikosta. Tyhjästä on paha nyhjäistä, joten ilman oli pärjättävä ja tehtävä matalampia.

Lusikoi riisi muffinivuokien pohjalle. Ruokalusikallinen vuokaa kohden on oikein passelisti. Riisin päälle muut aineet pilkottuna, mausteet ja päälle juustoraastetta. Tälläkään kertaa en jaksanut juustoa raastaa, joten silppusin sormin.

Paista 225 asteessa vartin verran.


1 kommentti:

  1. "Jos tykkäät rehuista ja kaikesta, mikä ui juustossa, luultavasti tykkäät näistäkin." Sait myytyä. :)

    Kiitos ideasta, kuinka käyttää jämäruoka! Riisiä lentää aivan liian usein roskikseen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...