banneri

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kotkot ja rairai

Nyt on todelliset kevään merkit ilmassa ja maassa. Todellisen kevään käynnistymisen huomaa aamulla karvaperseitä kusettaessa. Piha on aivan umpijäässä ja kallonpohjamurtumaa uhmaten saa hiipiä pihan läpi sulaneimmille väylille. Parin tunnin päästä aurinko on sulattanut jään ja pihan läpi kuivin lenkkarein pääsy on haastavaa.

Muita selviä kevään merkkejä on talviurheilukauden lähestyvä loppu ja maantiepyöräilykauden alku. Ampumahiihtäjät tähtäilevät viimeisiä kertoja viikonloppuna ja maastohiihtäjät päättivät kautensa 15.3 Osloon. Vuelta Andaluciaa huristeltiin helmikuussa. Muitakin ajoja tulee seurattua, mutta ensimmäinen suurista ympäriajoista, Italian ympäriajo, alkaa muistaakseni 9.4.

Muita varmoja kevään merkkejä on kaverin kotkottimien viihtyminen ulkona entistä enemmän:
Ja ne munivat entistä ahkerammin taatusti onnellisia munia. Etualalla jonkun maatiaisen pienempiä munia ja loput tehomunijan munia:


Rairuoho on kylvetty:

Joku pihapuska on jo kasvattanut ensimmäisiä silmujen alkuja:

Puolikuollut omenapuukin varovasti aloittelee:


Tämäkin on räpelletty kasaan uudenlelun kanssa. Web-editori voittaa appsin yhdenkokeilun perusteella aivan täysin.

2 kommenttia:

  1. Tykkään tuosta munakuvasta. Kiva, että kanatkin pääsevät ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanat on ulkoilleet koko talven omaan vapaaehtoisuuteen perustuen eli vain lämpiminä päivinä. Nyt ne alkaa jo viihtyäkin pihalla päivisin. Lääniähän noilla on kotkotella enemmän kuin keskivertokoiralla tarhassaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...