banneri

torstai 22. tammikuuta 2015

Pastavuoka Meksikon tapaan

Makaroonilaatikossa on paljon hyviä puolia. Se on edullista. Todella vaivaton valmistaa ja vuoassa on syötävää useammaksi päiväksi. Ainahan siitä syötävää tulee, vaikkei maku erityisen herkullinen olisikaan. Ketsupilla korjaa monta ongelmaa.

Jälleen kerran yksi yritys saada makaroonilaatikosta oikeasti hyvää. Kieltäydyin uskomasta, etteikö oikeasti erinomaisen hyvää voisi saada aikaiseksi. Tää oli oikeasti ihan mielettömän hyvää! Selkäsauna sille, joka turauttaa maistamatta keon ketsuppia päälle!

Tällä kertaa yritin tuunata laatikkoa Meksikon suuntaan. Kai tämä edes etäisesti muistuttaa tex-mexiä? Onhan tässä taco-mauste ja papuja, kai se riittää?



Pastavuoka

½ pussia pastaa
½ tetraa tomaattimurskaa (jäi eiliseltä päivältä, eiköhän koko purkinkin uskalla pistää)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
jauhelihapaketti
1 pussi tacomaustetta tai n. 3 rlk omatekemää
puoli puskaa korianteria
chiliä
suolaa
tölkki papuja
kermapurkki

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Paista jauheliha ja kuullota sipulit. Lisää sekaan tacomauste ja hiukan vettä. Vesi helpottaa mausteen sekoittamista. Pilko korianteri.

Sekoita kaikki aineet uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 

Pakkohan tätä ei ole edes uuniin laittaa. Ainekset voi lämmittää myös kattilassa ja pistellä poskeen.

4 kommenttia:

  1. Jauhelihamakarooni jossa paistettu ja maustettu jauhis sekoitettiin (yli)kypsään makarooniin oli meillä hyvin tavallinen ja suosittu kotiruoka 80-luvulla, ketsun kanssa tietenkin. Jossain vaiheessa siihen sekoitettiin vuosikymmenen trendin mukaan hemapa-pussi.
    Niin, on se hyvä makaroonilaatikko hyvää ja varma vierastarjottava jos joukossa on epäluuloista väkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin lapsille yleensä maistuu.

      Lain pitäis kieltää makaroonilaatikon syöttäminen lapsille useammin kuin kerran kuussa. Ravintoaineista viis, mutta tällä ja jauhelihakastikkeella opetetaan mikä tahansa kakara nirsoksi, kun ne ei nää muuta kuin mautonta kouluruokaa ja kotona mausteetonta jauhelihaa.

      Poista
  2. Tässä taas yksi kirjanmerkkeihin menevä ohje. Vähän tuunailen - jauheliha tofuraasteesta ja tattarimakaroneja :)

    Just eilen vihdoin ostin niitä linssejä - joista siis on tarkoitus tehdä sitä sinun linssimuhennosta - jo varmaan vuoden verran ollut työn alla sekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opiskeluaikoina tein ihan perinteisen makaroonilaatikon tofusta. No eihän ne valkoiset makaroonit, huonosti marinoitu tofu ja olemattoman makuinen kasvisliemi maistunut yhtään mitään :D Se on yksi mauttomimmista sapuskoita, mitä olen koskaan tehnyt :D Väittäisin, että tähän tofu sopii oikein hyvin, kun on tarpeeksi mausteita jokatapauksessa.

      Linssimössöstä on kaikki tykänneet (tai ainakin väittäneet tykkäävänsä :D). Se on maailman helpoin, automaattisesti gluteeniton ja kermana voi käyttää vegaanisiakin kermoja. Vain ennakkoluulolla voi selittää, miksei syö :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...