banneri

perjantai 2. tammikuuta 2015

Papu-avokado-quesadillat

Tänään oli taas vaihteeksi pettymyksien päivä, mutta siitä enemmän huomenna. 

Ilokseni huomasin Prismassa, että avokadojen hinta on laskenut todella radikaalisti. Alle vuosi sitten verkkopussukka maksoi melkein vitosen, äsken avokadoja sai alle 2 eurolla verkkopussukan.

Menin ostamaan tortillavuokan aineksia, mutta kaupassa vaihdoin lennossa quesadilloihin, kun ne valmistuu niin paljon nopeammin. Yleensä quesadillat lämmitetään paistinpannussa, mutta minä teen poikkeuksetta uunissa. Pannussa kääntäminen on mulle vaikeeta. Uunissa ei tarvii kääntää ollenkaan. Pannussa läpiäisi nopeammin ja isommalle porukalle ei voi uunissa yksitellen lämmittää. Yksin syödessä ainoan voi laittaa uuniinkin. 

Tämä on varsinaista pikaruokaa. Vartissa on varmasti valmista, vaikka uunin kautta lautaselle laittaisikin. Isoista lätyistä tehdessä quesadillat on niin ruokaisia, että itselleni olisi riittänyt puolikaskin. Kokonaisen jälkeen oli vatsa pinkeänä.

Alkunperin olen lukenut Chocochilistä jonkun mustapapuohjeen. Tämä on chocochilin ohjeen ulkomuistiversio. Tarjolle vaikkapa raikkaan salaatin kanssa.

Papu-avokado-quesadillat

1 tölkki papuja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 avokado
suolaa, chiliä, korianteria, pippuria, inkivääriä
juustoa tai sen vegaanista korviketta
tortilloja

Valuta pavuista neste pois, huuhtele ja riko rakennetta haarukalla. Pilko sipulit ja sekoita papujen joukkoon. Pilko avokado pieneksi ja muussaa osa. Sekoita edellisiin ja lisää mausteet.

Aseta tortilla uunipellille ja juusto tortillan päälle. Suoraan höylällä siivuina arkijuustosta tms. on kaikkein paras. Levitä täyte juuston päälle. Levitä toinen kerros juustoa täytteen päälle ja aseta toinen tortilla päälimmäiseksi. Painele tortillaa varovasti ja paista 225 asteessa kunnes juusto sulaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...