banneri

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Koukussa guacamoleen

Eilisaamu alkoi karmaisevilla vieroitusoikeilla. Tajusin, etten ole uus-vanhaan koneeseeni asentanut eurosport-playeriä toimimaan ja tour de ski alkaa tunnin päästä. Asennus ei edelliseenkään koneeseen ollut ihan vartin homma, vaikka ongelmitta sillä kertaa onnistuikin. Hommiin vaan ja tunnin jälkeen totesin startin menneen jo ja lähetys ei näy vieläkään. Kaiken piti olla oikein, asennettu ja hienosti, mutta ei vaan toimi. Kaiken ränkkäämisen jälkeen sain lähetyksen näkymään ihan normaalisti firefoxissa, vaikkei sen pitäisi näin helposti onnistua. Naiset jäi näkemättä, mutta mielentyyneys on taas saavutettu.

Jauhojärven tour päättyi ennen aikojaan sairasteluun. Suomalaisilla tuskin on kokonaiskisassa kuin voitettavaa. Iivo Niskanen on tietysti mielenkiintoisin suomalainen. Naiset toivottavasti pystyvät yksittäisillä etapeilla hienoihin onnistumisiin. Kokonaiskisassa todennäköisesti ei parhaiden joukkoon ylletä. 

Naiset aloittivat tourin Oberstdorfissa 3 km ja miehet 4 km:n vapaalla. Björgen oli järjettömän ylivoimainen 10,7 sekuntin erolla ensimmäisellä etapilla. Tänään Björgen vetäisi eron jo toiselle minuutille. Naisten tour taidettiin ratkaista jo prologissa. Ei tuollaista ylivoimaa voi järjellä käsittää...Miehissä sentään on vielä jotain hiihtämistäkin. Colognalle soisin vielä yhden tourin voiton.

Prismassa oli sopuhintaisia avokadoja. Söin niitä jo papuquesadillojen kanssa. Nyt en ole viitsinyt enää edes papuja kaivella. Onnistuin taas koukuttumaan guacamoleen. Quesadilloista yli jääneet tortillaletut pistelin poskeeni ihan vaan guacamolella voitelemalla, vähän juustoa väliin ja uunissa lämmitys. Quacamole sopii myös ruisleivän ja karjalanpiirakoiden päälle, sitä voi syödä lusikalla suoraan kulhosta ja oikeastaan sitä voi laittaa kaikkeen perinteisen ja rajoittuneet dippailun ohella.

Herkullisessa mössössä on vain yksi vika. Napostelen koko ajan jotain.

Ohjeita guacamolelle löytyy yhtä monta kuin tekijääkin. Minun mielestäni avokadon ja valkosipulin yhdistelmä ei tarvitse kuin hieman suolaa ja limen mehua. Toiset jättää valkosipulin pois ja laittaa mm. tomaattia ja chiliä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...