banneri

lauantai 10. tammikuuta 2015

Halpaa, hyvää, nopeasti

Sienikastike tai -muhennos ja kuoriperunat on minun arkiruokieni aatelia. Sen helpommalla ja halvemmalla ei juuri ruuanlaitosta voi selvitä, jos ei lunta aio syödä. Tämähän valmistaa itsensä hetkessä, kun kokki tuijottaa telkkaria tai tietokonetta. Tänään tuijotin taas Tour de Skitä. Kaikenlisäksi vielä mielettömän hyvää!

Suomalaisten osalta tour on ollut katastrofaalinen. Sairastelujen myötä kisaa jatkaa enää naisissa Saarinen ja Kyllönen. Heidänkin osaltaan tilanne voi muuttua hetkessä. 

Toiseksi viimeisen etapin voitti yllätysnimi Tscharnke. Touria johtaa muutaman sekuntin etumatkalla Petter Northug, kakkosena Sundby ja melkein puolen minuutin päässä Halfvarsson. Sekoiluista huolimatta soisin Northugille vihdoin Tourin voiton. Ikisuosikkini Cologna on  noin 1 min 45 sek. kärjestä perässä. Björgen on ollut täysin ylivoimainen ja voittaa kiertueen, jos ei sairastu.

Sienikastike

Kuivattuja sieniä
sipuli
suolaa
kermaa
voita

Pilko sipuli ja heitä voin kanssa pannuun. Turvota sienet lämpimässä vedessä. Puristele vedet pois ja heitä sipulin kanssa pannuun. Anna muhia miedolla lämmöllä perunoiden kiehuessa. Suolaa ja kerma perään. 

mustatorvisieniä


2 kommenttia:

 1. Sienisoosi on kyllä huikean hyvää, eirtyisesti tietysti omin kätösin kerätyistä sienistä.
  Vaikka Petteri olikin tajuttoman tyhmä, niin on hän silti kova hiihtäjä ja tuo mukavaa piristystä monesti hieman tiukkapipoiseen maastohiihtokisailijaporukkaan (johon itsekin kuuluin reilut 20 vuotta sitten...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reilu 15 vuotta sittenkin maastohiihtosakki oli todella tiukkapipoista ja sisäänpäin kääntynyttä sakkia. Kansallisen tason keskinkertainen sakkikin kulki aina omissa porukoissaan ja katteli toisia pitkin nenän vartta,

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...