banneri

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Fish and chips -fast food or not

Päivän positiivisin uutinen tietysti on Prisman ilmoitus laskea elintarvikkeiden hintoja noin 400 tuotteen osalta keskimäärin 20%. Tänään julkistetut tuotteet löytyy täältä. Prisma on mun lähikauppa, joten olen erittäin iloinen uutisesta.

Tänään talviurheilu on tarjonnut hiihdon Suomen cupin hiihtoa, perään ampumahiihdon maailmancupia. lumilautailua ja kumparelaskua. Ei mitään kovin mielenkiintoista auringon alla. Mielenkiintoisin oli miesten Suomen Cupin kisa, jossa maastohiihdon maajoukkue joutui hiihtämään maajoukkuelääkärin kanssa kilpaa. Maajoukkueen lääkäri Markus Pörsti oli lopulta 7.

Lautaselle päätyi fish and chips tai vähän sinnepäin. Maalaisranskalaisia en jaksanut ruveta tekemään. Korvasin ne vene-perunoilla, joiden valmistus on huomattavasti helpompaa. Eli ei tarvitse vahtia vieressä.

Friteerattujen kalapalojen ja paistettujen perunoiden pitäisi olla pikaruokaa. Nopeaan nälkään olisin kyllä keksinyt monta nopeamminkin valmistuvaa ruokaa. Jos ei ihan ahventen pilkkimisestä aleta aikaa ottamaan, frittitaikinan pitää turvota ennen kalan paistamista. Ihan hetkessä nämä ei valmistu ja lopputuloksena on hiivatisti tiskiä. Helppohan nämä on tehdä. Ei tarvitse kuin sekoittaa aineita keskenään. Kalapuikkoihin verrattuna ehdottomasti vaivan arvoisia on!

Friteeratut kalat

Mitä tahansa vaaleaa kalaa nahattomina fileinä. Minä tykkään käyttää ahventa. Fileet on yleensä sopivan kokoisia.

Frittitaikina

3 dl vettä
vajaa 2 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
pippuria

Sekoita taikina ja nosta jääkaappiin turpoamaan. Tarvittaessa lisää vetää sen verran, että taikinan koostunut on reilusti lettutaikinaa paksumpaa mutta edelleen juoksevaa.

Upota kalapalat taikinaan ja uppopaista reilussa öljyssä. Paistoaika luonnollisesti riippuu palojen koosta.

Veneperunat

Pese riittävä määrä perunoita ja pilkolohkoiksi. Ei tarvitse kuoria.

Pistä pakastepussiin öljyä, suola ja mausteet ja kippaa perunalohkot perään. Ravista. Levitä pellille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.


Tartarkastike

n. 2 rlk/syöjä Maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä
n. 2 rkl/syöjä Kurkkusalaattia
suolaa
sitruunan tai limen mehua

Sekoita aineet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...