banneri

tiistai 2. joulukuuta 2014

Still alive

Syksy on ollut hirvein ikinä. Koko syksyn on ollut kaikenlaista ja huonoja uutisia on pukannut toisensa perään. Kaiken paskan kruunasi kohtuullisen vakava liikennevahinko, jossa olis voinut mennä henki. Ennakko-oletuksesta poiketen tällä kertaa onni oli myötä ja selvisin yhdellä mustelmalla ja auton romuttamisella.

Olen elänyt lähinnä voileivillä ja valmispitsalla. En ole jaksanut laittaa ruokaa. Enkä tehdä mitään muutakaan. Koska kaikki ovat erityisen kiinnostuneita vatsani toiminnasta, en voi syödä mitään vatsan kipeytymättä. En tiedä, enkö kestä viljaa vai maitoa vai ärsyttääkö mikropitsa herkkiä sisuskaluja. Vielä vähemmän intoa laittaa mitään, kun hetken päästä on taas todella kipeä.

Jouluun on aikaa kolme viikkoa. Pitäisi ryhdistäytyä ja alkaa miettimään, mitä pöytään päätyy. Meillä ei ole mitään perinnereseptejä  laatikoihin vaan teen, millä reseptillä milloinkin. Laatikot olen yleensä paistanut jo kotona pakastimeen ja ottanut mukaan, mutta nyt sinne ei mahdu mitään. Täytyy hakea kaupasta aineet ja paistaa ne vasta perillä. Joululeivälle valitsin jo reseptin. Sen suurempia perinteitäkään ei joulupöydässämme ole. Laatikot tietysti pitää olla ja kinkku. Muuten pöydässä on sitä, mitä olen laittanut. Yleensä teen joka vuosi jotain, mitä ei ole aikaisempina vuosina ollut. Menuu vaihtelee.

Enää ei voi huvikseen tehdä muutamaa sorttia kaikkea mielenkiintoista ja kokeilun arvoista. Jouluseurueemme on kutistunut 3 ihmiseen. Avattuja, sulatettuja ja aloitettuja ruokia on äkkiä jääkaappi täynnä ja käytännössä joudumme äitin kanssa urakoimaan ne kahdestaan. Muutamassa päivässä pilaantuvan ruuan määrä nousee äkkiä älyttömäksi, vaikka lisäisi vain pari ruokalajia.

Jos jaksan ja viitsin, voisin tietysti laittaa vaihtoehtoisempaa sapuskaa uuden vuoden kunniaksi. Sillä oletuksella, että äiti on kotona. Itselleni en viitsi. Voisihan juhlistaa nuorten keski-ikäisten joukkoon siirtymistä.


7 kommenttia:

 1. Ikävä kuulla ikävästä syksystä. Mä ajoin reilu kymmenen vuotta sitten auton soratiellä ympäri ja lunastukseen. Miehelle ei onneksi käynnyt kuinkaan ja itsellänikin meni vain selkä jumiin. Henkisesti en kyllä toivu soratiepelosta koskaan. Ajan niitä vain pyörällä.

  Mahoilla on taipumus reagoida muihin ongelmiin. Koita jaksaa kokata ja nauttia ruoasta, jospa se masukin rauhoittuisi.

  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 2. Mikähän kumma siinä on, että kaikki paha kerääntyy aina kunnon sumpuksi ja tuntuu kasautuvan yhden ihmisen harteille oikein kunnolla. Onneksi selvisit pienin vaurioin kolarista! Autoja saa aina uusia, ihmishenkiä ei niinkään. Toivon todella, että huonot uutiset olisi teidän osalta loppu ja uusi vuosi alkaisi paremmissa merkeissä.

  VastaaPoista
 3. Ihan ensiksi tässähän on roppakaupalla hyvää, sillä autoja saa kaupasta, ja jos ihmisille ei käynyt mitään, niin ei hätää.

  Toisekseen, teet joulua juuri sen verran kuin huvittaa. Minä teen vastaavina jouluina niin, että kysyn jokaiselta pöytään tulevalta että mikä on se juttu, mitä ilman joulu ei ole joulu. Ja sitten tehdään ne. Minulla se on lanttulaatikko ja kalat, miehellä kinkku. Lapset haluaa rusinasoppaa. Eli joskus on vaan tilanne ettei muuhun riitä voimat, ja sitten mennään niillä. Jos mahasi kestää lanttua, eikä teillä ole perintöreseptiä, suosittelen tekemään lanttulaatikon Mysi Lahtisen ohjeella, se löytyy vaikka minun blogista (minä vaihdoin meidän perintöreseptin siihen joku kymmenen vuotta sitten). Tai sitten ostat pienet laatikot kaupasta ja tuunaat tarpeen mukaan. Minä opin viimeistään tästä pääsiäisestä, että väkisin ei kannata tehdä, silloin kaikki menee pieleen (sekin kirjoitus löytyy blogistani vaikka pääsiäinen-tagilla). Mukavaa joulunodotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ne laatikot väännän! Ihan jo pelkästään siksi, että se on ainut aika vuodesta, kun keitoksia syö muutkin kuin minä itse :D Ja siksi, että äiti ostaa ne muuten Saarioisten tai Atrian äitien tekemänä... Niihin minä en koske!

   Täytyypä tänä vuonna kokeilla Mysi Lahtisen lanttulaatikkoa!

   Poista
 4. Parempaa ja onnellista uutta vuotta sinulle <3

  Itselläni myös takana elämäni rankin vuosi, mutta kyllä me pärjätään! Ja parempaa on luvassa :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...