banneri

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Lukantsia tai jotain sinnepäin

Näyttäisi vahvasti, että kaikki joululahjat valmistuu ihan ajallaan ja edellisenä yönä ei tarvitse kiireellä neuloa viimeistä sukkaa. Hyvä minä! Vähissä on tämän joulun lahjat. Muutama tiskirätti ja muutamat sukat. Viimeinen sukka on kantapäätä ja terää vaille valmis eli valmistuu huomenna, jos viitsin sen tehdä. Jos en viitsi, kiirettä ei tule kuitenkaan.

Jouluruokien lisäksi en ole juuri syötävää viitsinyt laitella. Olen viikon elänyt käytännössä vaalealla leivällä ja raejuustomössöllä. Kuulemma tätä sanotaan lukantsiaksi. Ei mitään tietoa, miten se oikeasti kirjoitetaan. Yritin googlettaa kaikilla keksimilläni kirjoitusasuilla, mutta tuloksetta. Suvussa on perhesuhteita Bosniaan ja ilmeisesti ruoka on sieltä suunnalta lähtöisin.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan lautasella on raaka sipuli pienenpieneksi pilkottuna, purkki smetanaa, purkki raejuustoa ja pikkusen suolaa. Lusikalla sekaisin, hetkeksi jääkaappiin maustumaan ja sit syödään. Näppärimmät dippaa vaaleaa leipää astiassa. Minä sottapyttynä olen lusikoinut suoraan leivän päälle ja säästynyt ruokalistan esittelyltä puseron rinnuksilla. Kaikessa yksinkertaisuudessaan maistuu ainakin minulle erinomaisen hyvin.

Varmasti toimisi myös kylmänä kastikkeena pelkän leivän dippailun lisäksi. Raaka sipuli on varsin voimakas maku, joten mitään kovin hentoa makua ei kannata kaveriksi kokeilla. Luultavasti kokeilen lähipäivinä uuniperunoiden kanssa, jos viitsin uuniperunat kypsentää.

Kuva on epäonnistunut kännykkäräpsy. Valkoinen mössö valkoisella lautasella hämärässä keittiössä ei kyllä näytä miltään, vaikka kuva olisi tarkkakin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...