banneri

lauantai 20. joulukuuta 2014

Laatikoit

Joululaatikot on valmiina. En tehnyt kuin porkkanalaatikon, lanttulaatikon ja punajuurilaatikon. Imellettyä perunalaatikkoa en syö. Joka sitä haluaa, tehköön itse tai hakemoot kaupasta. Laiskasti laatikko per päivä kolmena päivänä. En tiedä, mitä ajattelin lanttulaatikoita tehdessä, kun niistä ei näköjään tullut otettua yhtään ainutta kuvaa. Ajattelin paikata kuvan puutteen kaivamalla viime vuotisen, mutta viime vuotisestakin puuttuu kuva. Kukaan ei kyllä olisi huomannut, vaikka olisin kuvan edelliseltä joululta kierrättänyt.

Sain äitin vanhan läppärin. Uuden käyttiksen jyräämisen jälkeen tällä on ollut hauska leikkiä. Viimeksi leikin gimpin fonteilla, kun sellaisiin satuin törmäämään. Fonttien viehätyksen saattaa havaita kuvista.

Alunperin olin suunnitellut tekeväni Mysi Lahtisen lanttulaatikon. Ohje löytyy mm. sauvajyväsen blogista. Viitseliäisyyteni ei riittänyt lanttujen keittoon ja pilkkomiseen tai miettimään ainesosien määriä kiloon valmista lanttusosetta. Päädyin Valion sivuilta löytämääni ohjeeseen, jolla muistaakseni tein viime tai toissa vuonnakin. Massa vaikutti niin löysältä, kun käytin kuohukermaa ohjeessa olleen ruokakerman sijaan ja lisäsin yhden ylimääräisen munan.

Porkkanalaatikko on myös Valion reseptejä. Tällä kertaa luistelin riisipuuron keitosta ja pistin iskän hämmentämään kattilaa. Olen saanut monta kertaa neuvon, miten riisipuuron saa keitettyä pohjaan polttamatta ja koko ajan hämmentämättä, mutten koskaan muista. Delegointikin on hyvä keino. Puuron keiton jälkeen ollaan jo voiton puolella. Kaikki ainekset korppujauhoja lukuunottamatta sekaisin ja vuokaan. Korppujauhot päälle ja voita lastuina.Punajuurilaatikkoa syön muulloinkin kuin jouluna. Kaikessa yksinkertaisuudessaan mielestäni kaikkein työläin laatikko. Punajuurien keitto vie aikansa. Sen jälkeen pitää jäähdyttää, ettei pala sormet ja inhoan kaikkien asioiden raastamista. Raastaessa myös sotken ihan hirveästi ja punajuuriraasteen jälkeen joudun pesemään koko keittiön. En siis raastanut. Puukolla pieniksi siivuiksi. Aurajuusto väliin ja kermaa loraus purkista perään. 175 asteessa taisivat köllötellä tunnin. Vähän unohtui.

Joululimppu on vielä leipomatta. Epäilen, että leipomatta jääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...