banneri

torstai 11. joulukuuta 2014

Klubin sinappi


Tunnettehan sen ihmistyypin, joka on pirun hyvä suunnittelemaan? Sen ihmistyypin, jonka ideat ja tavoitteet ovat korkealentoisempia kuin Boeing 747:n lentorata? Mitään ei luonnollisestikaan tapahdu ennen kuin alkaa olla kiire ja alkuperäiset suunnitelmat on järkeistettävä toteuttamiskelpoisiksi ajatuksiksi.

Minä olen juuri sellainen. En varsinaisesti kuulu taivaanrannan maalareiden alajaostoon, ideani ovat kyllä aina korkealentoisinakin toteuttamiskelpoisia. Ongelmaksi vaan yleensä muodostuu ideoiden liiallinen määrä, liian vähän aikaa ja yksinkertaisesti puutteet toteuttamistekniikoissa. Erityisesti Pinterest on vaarallinen paikka ihmiselle, joka ihastuu kaikkeen hienoon itse tehtyyn ja vanhasta tuunattuun muistamatta, ettei käsityöt, tekstiilitaide, askartelu ja visuaalisuus ole niitä ihan vahvimpia ominaisuuksiani.

Sunnuntaina lähdetään reissuun.  Siihen mennessä tämä kämppä on puunattava. Lahjat on kasattava mukaan otettaviksi. Tavarat on pakattava ja niitä on älyttömästi. Reseptit on päätettävä lauantaihin mennessä, koska sunnuntaina pitää olla klo 12 Prismassa kilometrin mittaisen ostoslistan kanssa.

Miellyttävämpi tapa urakan aloittamiseen olisi  ollut sotkea viimeisetkin neliöt askarteluilla ja räjäyttää keittiö sinapin keitolla. Ihan vain siksi, että kumpikaan ei ole pakollista ja siivota pitäisi. Aloitin kuitenkin siivouksella ja pyykkikoneen pyörittämisellä. Pyykinpesuaine tietysti loppui kesken, kun olin survomassa koirien peittoja koneeseen imuroinnin tieltä. Näyttihän noi tolullakin puhdistuvan! Olen siis luova ongelmanratkaisija!

Joululahjat on tiedossa. Kahdet sukat ja yksi tiskirätti on vielä puikoilla. Aikaahan tässä on vielä melkein kaksi viikkoa. 

Joulusiivous on tehty, kaapit odottakoon ens vuotta. Ensimmäinen etappi on saavutettu. Imuroinnin ja luutuamisen ohessa väänsin puolihuolimattoman bolognese-kastikkeen ja vääräuskoisena vedin sen nuudelssonien kanssa. Kaikki italialaiset mammat itkisivät itsensä uneen, jos olisivat nähneet bologneseksi kutsumani evään.

Nämä mun jutut vaikuttaa omaankin silmään hieman maanis-depressiivisiltä. Todellisuudessa olen vain pirun laiska ja hyvä valittamaan. Tämän aamun yhtäkkinen tarmon puuska tuli kyllä yllättäen ja näköjään yksi puhelu piristää koko paskan syksyn hyvin tehokkaasti. Ihan hirveästi en tähänkään potentiaaliseen mahdollisuuteen usko. Kai toivoa on taas siihen asti, että ilmoitetaan jälleen kerran kiitos, mutta ei kiitos.


Illalla keittelin vielä sinapinkin koko keittiötä sotkematta. Tällä kertaa jätin konjakin pois, sillä sitä ei ollut. Kai alkosta olis jonkun 4cl pikkupullon voinut ostaa, mutta en viitsinyt lähteä ostamaan.

Klubin sinappi

2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2dl kermaa
2 munaa
2 rkl balsamicoa
suolaa

Sekoita kaikki muut aineet paitsi balsamico. Keitä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Massasta näkee, kun se paksuuntunut. Lisää balsamico ja ripaus suolaa.

Valmis sinappi säilyy parisen kuukautta puhtaissa lasitölkeissä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...