banneri

lauantai 18. lokakuuta 2014

Mitäpä ei pekoni pelastais

Viimeiseen 1,5 viikkoon on mahtunut kaikenlaista. On meillä syöty ja leivottukin, mutta kameran muistikortti hajosi ja samalla kaikki kuvat katosi. Tuntui vähän hölmöltä päivittää mitään ilman ainuttakaan kuvaa. Leipomaan jouduin tällä kertaa ihan oikeasti, sillä rakasparas nakutti taas sellaisia tuloksia, että treenikavereita joutuu lahjomaan.

Makaroonilaatikossa on monia hyviä puolia, harmi vaan, ettei se ole perusversiona erityisen hyvää. Se on helppoa ja aika halpaa. Olemattomista aineista syntyy sapuska isommallekin porukalle. Kaikki aineet on uuniin mennessä jo syötäviä, joten nälkäisenä voi vetää välistä, jos ei jaksa odottaa.

Tällä kertaa sain varsin version aikaiseksi, vaikkei kaapeissa ollut oikein mitään. Mitä ei pekoni pelasta, sitä ei luultavasti pelasta mikään muukaan. Keittiössä oli jo valmiiksi järkyttävä tiski, joten säästin tiskissäkin.

Pekonimakaroonilaatikko

1 ps makarooneja
1 ptk jauhelihaa
1 ptk pekonia
2 munaa
3 desiä maitoa
2 sipulia
suolaa
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
pippuria
chilijauhetta

Keitä makaroonit. Pilko sipulit ja heitä pannuun. Pilko pekoni parin sentin siivuiksi ja revi siivut sipulien sekaan. Kypsennä molemmat miedohkolla lämmöllä. Lisää jauheliha sekaan ja paista kypsäksi. Mausta reilulla kädellä.

Riko munat ja kaada maito suoraan uunivuokaan. Riko munien rakenne ja lisää jauheliha-pekoniseos. Sekoita. Lisää makaroonit ja sekoita. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

2 kommenttia:

  1. Mä aina blogit täyttäviä pekonia sisältäviä reseptejä lukiessani ihmettelen, olemmeko me ainoita, jotka eivät käytä pekonia. Reissuissa tulee kyllä ostettua erilaisia kinkkuja ja Speckiä lihakaupoista, mutta paketoidut lihat eivät oikein maistu eivätkä houkuttele suuren lisäainemäärän takia. Mutta makaroonilaatikko on hyvää, ketsun kanssa ;). Onnea hyvistä suorituksista! Mä olen hajottanut ties kuinka monta kortinlukijaa ja yhden mukana myös kortin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekonin paiskaaminen mihin tahansa on niin helppoa. Rasva, suola ja savuaromi näyttää sopivan mihin vaan. Varmaan possun vois jättää poiskin ja korvata ihralla, suolalla ja savuaromilla :D

      Paistettuna en pekonia syö. Ei vaan pysty.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...