banneri

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Blinejä aamiaiseksi

Viimeksi olen syönyt blinejä joskus vuosia vuosia sitten. Mielikuvissa olen pitänyt niitä jotenkin vaikeina tehdä, enkä ole viitsinyt itse ruveta tuusaamaan. Todellisuudessahan blinit paistaa siinä missä ihan tavalliset letutkin. Ainut vaikeus tällaiselle sählärille on laittaa taikina illalla valmistumaan. Tai aamulla, jos illalla aikoo herkutella. Mitään muuta ihmeellistähän taikinassa ei ole. Sekoittelee ainekset kahdessa erässä ja paistaa.

Illalla ennen treenejä keksin, että blinejä on pakko saada. Menomatkalla kurvasin kaupan kautta hakemassa tattarijauhoja, joita en varmaankaan ole koskaan aikaisemmin ostanut. Meinasin lentää hyllyjen välissä persiilleen! Pieni säälittävä jauhopussi maksoi melkein 4,5 euroa! Taikinaan ei uponnut paljoakaan, mutta onhan tuo melkoinen hinta jauhoille, jos tattaria paljon käyttää. Tattaripussin kyljessä on ohje, jota seurasin soveltaen. Jauhopussin ohje löytyy myös Myllyn Paras -sivustolta. Mulla oli vain 4 desiä turkkilaista jugurttia, joista toiselle oli muutakin käyttöä. Lähdin liikkeelle siitä, että uhraan vain toisen.

Kuohkeat blinit on todella täyttäviä. En laskenut, montako taikinasta tulee. Jaksoin syödä 3. Taikina riittää neljälle, jos eivät aivan nälkää ole näkemässä pöytään istuessa.

Blinit

2dl turkkilaista jugurttia
½ pala tuorehiivaa
2½ dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1½ dl maitoa + 1½dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sulatettua voita
1 muna eroteltuna
voita paistamiseen

Sekoita jugurtti, hiiva, puolet maidosta, jauhot ja sokeri. Nosta jääkaappiin ja unohda sinne puoleksi päivää.

Ennen paistamista lisää taikinaan sulatettu voi ja maito, suolaa, keltuainen ja viimeisenä vaahdotettu valkuainen.

Paista voissa.

Mulla ei ole blinipannua tai pienten lettujen pannua. Onnistuu erinomaisen hyvin pienessä todella halvassa ikean teflonpannussakin.

Tarjoile mieluisten täytteiden kera. Minä söin aamulla blinini savulohitäytteellä (lohta, turkkilaistajugurttia, pieneksi hakattua sipulia) kahvin kera. Tomaatit ja avokadot on vain salaattina tai lisäkkeenä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...