banneri

torstai 11. syyskuuta 2014

Nyhtöpossu-hodarihko hävikkiviikon hengessäTyttöjen kanssa pidettiin nyyttärit ja harrastusporukan kokous. Sapuskan määrä meni taas vähän överiksi. Kolmasosa yleensä jää syömättä. Niin tälläkin kertaa.

Esittäköön tämä lounas siis hävikin vähentämistä. Aamulla uunista otettu ja reilusti maustettu liha säilyy monta päivää, mutta ahne vetää kaksin käsin heti seuraavasta aamusta alkaen. Helpolla syntyi tämän päivän sapuska. Majoneesin surautin sauvasekoittimella ja paiskasin valkosipulijauhetta reilusti sekaan. Liha ja sämpylät jäi edelliseltä illalta. Ei tullut tiskiä, kun söi sormin.

Possun vedin uuniin suoraan paketista. Ei marinadia, ei huoneenlämpöä, ei mitään etukäteisvalmisteluja. Paperit sentään poistin ennen vuokaan heittämistä. Pelkkää vettä kaveriksi ja 100 asteeseen uuniin illalla klo 23 maissa. Kävin sammuttamassa uunin joskus aamulla klo 8 tienoilla. Koostumus oli erinomaisen nyhdettävä ja mausteet summamutikassa perään. Oli namia, mutta kaiken muun herkun ohessa vajaa 1,5 kiloa possua oli vähän liikaa varsin hyvällä ruokahalulla varustetulle akkaporukalle.


2 kommenttia:

  1. Välillä ei onneksi haittaa ollenkaan, vaikka ruokaa onkin tullut tehtyä vähän liikaa. Parina seuraavana päivänä pääsee ruoanlaitossa helpommalla, kun monenlaista on jo valmiina. Eikä varsinkaan nyhtöpossua kannatakaan kovin pientä palaa kerralla tehdä, kun se kuitenkin on uunissa niin pitkään. Herkullinen hodari! Kyllä maistuisi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi possukan voi jättää yksinään yöksi uuniin, ottaa aamulla ulos ja pakastaa osan ylijäämästä. Reilu puolikiloa ylimääräistä on sellanen määrä, ettei ihan saa yksinään syötyä :D Niin hyvää kuin onkin, kaikki alkaa tulla korvista ulos parin päivän jälkeen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...