banneri

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Kahvia, sienisämpylöitä ja sympatiaa

Tänään ei olla sienestetty. Aamupäivällä käytiin koiran kanssa kävelemässä kylillä. Piti aamupäivällä käydä helppimässä yhtä aloittelevaa koiraharrastajaa. Se ei ilmestynyt paikalle, joten jatkettiin puolen tunnin venailun jälkeen keskustaan ja taaperreltiin Taulumäen kautta takaisin kotiin. Normaalin metässä reikäpäässä juoksemiseen sijaan tarjosin rakkaalleparhaalle uusia hajuja ja kilometritolkulla Pissbookkia tsekkavaksi.

Kävelemään lähtiessä olin aika raivona. Mä en oikein tykkää ohareista. Tätäkään ihmistä en ennalta tuntenut. Oli saanut yhteystiedot kaveriltaan. Ilmeisesti pitäisi laskuttaa 45e/tunti+alv, jotta ihmiset vaivautuisivat perumaan tulonsa. Nämä ei todellakaan olleet ensimmäiset oharit. Noin joka kolmas kerta odottelen turhaan jonkun parkkipaikan kulmalla.

Itsesääli on sympatioista aidoin, joten leivoin itselleni pellillisen sämpylöitä välipalaksi yhdistetyksi lounaaksi ja päivälliseksi. Oli muuten hyviä, vaikka harmistus olikin jo kadonnut tunteja aikaisemmin.

Loppuillan ohjelmassa on Vueltaa, koripalloa ja Docventures starttaa uudelle kaudelle. Aamuun mennessa saattaa tulla makuuhaavoja.

Torvisienisämpylät

reilu pari kourallista tuoreita torvisieniä pieneksi hakattuna
voita
3 dl vettä
noin 1 tl suolaa
vähän sokeria
½ ps kuivahiivaa
6-7 dl vehnäjauhoja
3 dl kauraryynejä
tilkka öljyä

Paista sienistä nesteet pois kuivalla pannulla. Lisää nokare voita ja paista vielä hetken aikaa. Nosta pannu jäähtymään.

Tee taikina kylmään veteen. Lisää muut aineet öljyä lukuunottamatta ja vaivaa koneella tai käsin. Lisää lopuksi sienet taikinaan. Öljyä voi lisätä pienen lorauksen, jos sienten paistamiseen käytetty voi ei tunnu riittävältä.

Kylmää vettä käyttäessä sienten jäähtymistä ei tarvitse juuri odotella. Sienet ehtii jäähtyä taikinan teon aikana ihan riittävästi, jotta ne voi heittää kylmään taikinaan. Kylmän veden voisi heittää suoraan lämpimien sienien sekaan ja jäähdyttää ne kylmällä vedellä loput aineet sieni-veteen lisäten. Minusta taikinasta tulee parempi, kun vaivauksen aikana taikinassa ei ole rasvaa.

Kamerassa olis ollut teknisesti onnistumeempikin otos, mutta tykkäsin tästä enemmän :)

Sieniä oli riittävästi taikinassa.

2 kommenttia:

  1. Oharit on kyllä ihan persiistä, anteeksi ilmaisuni! Mutta tykkäsin tuosta, että koirille on Pissbook :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PissBook on tärkeä osa citykoiran sosiaalista elämää :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...