banneri

perjantai 1. elokuuta 2014

Voihan tylsyys!

Tänäänkään ei irronnut mustikkapiirakkaa. Eikä kyllä mitään muutakaan syötävää ole valmistunut. Iltavuorojen jälkeen ei huvita yhtään mikään! Pitäis siivota ja lenkittää koira ja tehdä ruokaa ja kaikkia muita ikäviä velvollisuuksia.

Mä työskelen pääasiallisesti yksin. Parin tunnin ajan ollaan työkaverin kanssa yhtä aikaa vuorossa, ei välttämättä edes samassa hommassa. Työni on täysin mekaanista aivot narikassa touhuamista. Jos kädet ja jalat liikkuu, hommasta selviää erinomaisesti mitään ajattelematta koko päivänä. Työ on siis todella puuduttavaa ja yksinäistä. Aika ei kulu millään, varsinkaan iltavuorossa...

Viihdytän itseäni päivittäin niinkin yksinkertaisella ratkaisulla kuin äänikirjat. Minulla ei ole varaa ostaa niitä mistään palveluista, vaan olen turvautunut Librivoxin ilmaisiin kirjoihin.

Librivox on ilmainen palvelu, johon vapaaehtoiset halukkaat lukevat kirjat äänikirjoiksi. Luonnollisesti mukaan mahtuu kaikenlaista laidasta laitaan. Suurin osa lataamistani tiedostoista on ollut vähintäänkin OK. Muutama kohiseva omituisella aksentilla luettu kuuntelukelvoton on kohdalleni sattunut. Useampikin helmitapaus myös!

Suomen kielisiä äänikirjoja librivoxissa ei juurikaan ole. Englannin kielisiä on tietysti eniten, mutta muitakin kannattaa etsiä. Ystäväni sanoi kuuntelevansa saksan ja ranskan kielisiä verestääkseen kielitaitoaan. Mikä kätevämpää kuin pitää yllä kielitaitoa tylsien hommien lomassa.

Toinen varsin mainio palvelu englannin kielisen materiaalin etsintään on Audio Books for Free. Eihän näistä ilmaisista palveluista ihan tuoreimpia best sellereitä kannata etsiä, mutta ihan kivoja kuunneltavia löytyy vaikka kuinka paljon.


Suomen kielisiä äänikirjoja ilmaiseksi tai rahalla voi etsiä Äänikirja.com -sivustolta.

Itse kuuntelen äänikirjat mp3-soittimesta. Kännykässäkin ne toimii ihan moitteetta. Akun kesto kännykässä on vähän huono koko työpäivää ajatellen ja se pätkäisee heti, kun käy facebookissa tai surffailee netissä :D

Viimeksi päädyin valitsemaan Liisa Ihmemaassa.

Kokeiltaa ihmeessä muutkin ja kitkeminen, mattojen pesu jne. sujuu kirjaa kuunnellessa ihan vaan siinä sivussa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...