banneri

maanantai 11. elokuuta 2014

Paholaisen hillo

Tänään on ollut ihanan kiireetön aamu. Mä en tykkää ennen puolta päivää alkavista iltavuoroista, mutta tykkään rauhallisista aamuista. Aamulla oli aikaa lenkittää koiraa ihan kaikessa rauhassa ja kyhätä pikainen sapuska evääksi. Sapuska ei sen ihmeellisempää ollut kuin taas vaihteeksi riisiä ja linssikastiketta.

Kotiutuessa ehdin kusetella koirat ja välittömästi alkoi sataa kaatamalla. Onneksi pitempi lenkki oli tehty aamulla ja velvollisuudet koko päivältä hoidettu.

Sain eilen lisää lasipurkkeja, joten säilöntää voi taas jatkaa. Halpoja tomaatteja olen syönyt raakana kiloittain, kuivannut uunissa ja tänään oli paholaisen hillon vuoro. En muista enää, millä ohjeella viimeksi tein. Hyvää paholaisen hillo aina, kun siinä on vaan riittävästi potkua. Aineita ei juurikaan tullut mittailtua, joten kannattaa mennä näppituntumalla. Nyt mentiin vähän fiilis pohjalta ja lopputulos oli aivan mieletön! Savustetut chipotlet passaa erinomaisen hyvin!


Paholaisen hillo

10 keskikokoista tomaattia
1 purkki chipotleja
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
basilikaa
rosmariinia
tinjamia
pikkutilkka valkoviinietikkaa
2,5 dl hillosokeria

Kalttaa tomaatit ja silppua kasariin. Nakkele kovat kannat suoraan suuhun. Pilko chipotlet pienemmiksi ja silppua sipulit. Nakkaa kaikki muu kuin etikka ja sokeri kasariin. Lämmitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää etikka ja sokeri, hauduttele vielä 10 minuuttia.

Purkita puhtaisiin steriileihin purkkeihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...