banneri

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Katumus-focacciaa

Taas jouduin focaccian paistoon. Focaccia on kovin näppärää leipää, jos ei ole hirmuisesti aikaa miettiä. Se on hyvää, helppo tekoinen ja nopsa. Tällä kertaa leipomisinto tuli ihan puhtaasti leivän puutteesta. Eikä edes oman keittiöni vaan kaverin. Hoidin viikonlopun ystäväni koiria ja söin kaiken leivän. Kauppa on liian kaukana ja leipää on illaksi saatava. Sormet taikinaan vaan, kun possuilin. Todellisuudessa on taikinaa tehdessä sormiani taaskaan sotkenut. Ihan kiva oli kokeilla keittiöremontin yhteydessä hankittua tuliterää uunia. Oli hyvä uuni!

Focaccia

4dl vettä
1 ps kuivahiivaa
suolaa
6-7dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä

päälle
oliiveja
oliiviöljyä
sormisuolaa
tinjamia
basilikaa

Liota hiiva ja suolaa, lisää suurin osa jauhoista. Aja koneella taikinaksi ja pistä tulikuumaan vesihauteeseen kohoamaan. Taikinan pitää jäädä löyhähköksi.

Levitä pellille ja lisää jauhoja, jos siltä tuntuu. Töki oliivit taikinaan ja voitele oliiviöljyllä. Ripottele päälle tinjamia, basilikaa ja sormisuolaa. Tästä versiosta puuttuu basilika ja sormisuolan korvasin myllystä rouhittavalla, koska en löytänyt basilikaa tai tavallista suolaa.

Namiahan tämä on joka kerta. Onnistuu myös aina, paitsi kuvan ottaminen. Vaihtelun vuoksi olen joskus upottanut taikinaan kirsikkatomaatteja, feta jämiä jne. Kaikki menee.

Paista 225 asteessa kypsäksi.

Iltapäivällä elokuviin!

Uuniin menossaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...