banneri

perjantai 22. elokuuta 2014

Jauhelihapannari

Tällä kertaa en polttanut pannaria uuniin. Hyvä minä!

Kyhäsin pannarin jo maanantaina. Jääkaapissa oli jauheliha, jonka viimeinen käyttöpäivä alkoi uhkaavasti lähestyä. Intoa ruuanlaittoon ei kauheasti ollut, vaikka reissuviikonlopun aikana syötiin ihan liian monesti mäkkärissä.

Tämä on todella helppo sapuska ja syntyy melkein mistä vaan, mitä sattuu jääkaapista löytymään. Kasvisversion voi tehdä pannulla käytetyistä kasviksista. Ohjeen olen lukenut joskus vuosia vuosia sitten jotain Isojen poikien pannarin nimellä. Kakarat tuntuu tästä pöperöstä tykkäävän ja kavereillekin on helppona illanistujaisnaposteluna uponnut. Taikinan määrät on vähän sinnepäin. Ei tullut mitattua, kun näppituntumalla puhelin korvalla taikinaa tein.

Taikina
6-7 dl vettä
2 munaa
suolaa
leivinjauhetta
ehkä 4 desiä jauhoja
vähän öljyä

Täytteet
jauhelihapaketti
2 sipulia
uunissa kuivattuja tomaatteja
tacomaustetta
suolaa
chiliä.

Tee taikina turpoamaan eki kippaa aineet kulhoon ja sekoita vispilällä. Kuullosta sipulit ja paista jauheliha. Mausta tacomausteella ja suolalla. Mausteita saa olla todella runsaalla kädellä. Mätin varmaan 3 rlk tacomaustetta 400 grammaan jauhelihaa.

Kippaa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele jauhelihat ja tomaatit  sekaan. Kaapissa lojuvat juuston jämät voi raastaa päälle, mutta juusto ei ole välttämätön.

Paista 200 asteessa, kunnes on kypsää. Uunia kannattaa vahtia. Pinnan tummuessa liian nopeasti, väännä uunia pienemmälle ja jatka paistamista. Kovin kostea täyte vaatii pitempää paistamista.

Ei mikään kaunotar lautasella, mutta verrattomasti nälän seuraavalle päivälle siirtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...