banneri

tiistai 5. elokuuta 2014

Fetafocaccia

Focaccian tein jo eilen samoilla lämmöillä tomaattien kanssa. Ajatus syntyi jo kahvitunnilla ruokablogeja selatessa. Tuli annoskateus Maistuis varmaan sullekin -blogin aurafocacciasta. Se vaan näytti niin herkulliselta! Sunnuntaina jääkaappiin jäi puolikas feta, joitamia oliiveja ja tomaatteja ostin kuivattavaksi.

Myöhään illalla vielä tuumasta toimeen. Samalla ratkesi seuraavan päivän eväsongelma. Muutin ohjetta sen mukaan, mitä sattui olemaan. Maitoa mulla ei ollut, joten tein veteen. Jätin maidon reseptiin, sillä olen tehnyt maitoonkin ja kyllähän se hitusen parempaa on.

Focaccia on joka kerta yhtä hyvää! Mikä parasta, todella helppoa! Päälle voi heittää melkein mitä jääkaapista sattuu löytymään. Jos jostain käsittämättömästä syystä sattuu kaipaamaan taikinaan vaihtelua, yrtit passaa kuin nenä päähän. Odottessa mietin, milloinkahan insinööri saa tietokoneeseen liitettyä tuoksun.

Taikina
2 dl maitoa
½ ps kuivahiivaa
½ rkl sokeria
½ tl suolaa
reilusti basilikaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

Täytteet
½ pkt fetaa tai salaattijuustoksi kai sitä täällä pitää kutsua
kourallinen oliiveja
pari tomaattia
suolaa
öljyä
basilikaa

Lisää maitoon öljyä lukuun ottamatta kaikki aineet ja aja sähkövatkaimella taikinaksi. Lisää öljy ja jyrryytä lisää.

Taputtele taikina pellille ja anna nousta noin kaksinkertaiseki.

Pilko täytteet. Ota tomaateista siemet pois. Levittele täytteet kohonneelle taikinalle ja painele taikinan sisään. Ripottele päälle hieman sormisuolaa ja voitele öljyllä. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...